Kultura

Drugo festivalsko veče na 53. Gitarijadi „Goblini“ i „Up N’ Downs“ digli publiku na noge (FOTO + VIDEO)

FOTO: zajecaronline.com

U revijalnom delu programa, pored Alena Islamovića i „Riblje čorbe“, nastupili su „Goblini“ i „Up N’ Downs“.

Svojim nastupom „Goblini“ su publiku digli na noge. Legendarni šabački pank-rokeri svojim pesmama doveli su atmosferu do usijanja. „Goblini“ nisu prvi put u Zaječaru, ali kako ističu, svaki put se ovde osećaju kao kod kuće.

FOTO: zajecaronline.com

„Nama je uvek dobro ovde. Ovo nam je treći put na Gitarijadi, ali smo u Zaječaru više puta svirali i koncerte i uvek je bila dobra atmosfera. Nije bilo teško ni ovog puta napraviti dobru atmosferu. Publika je uigrana i zna naše pesme. Završavamo novi album, koji će izaći krajem godine.

Gitarijada je odskočna daska za demo bendove. Ovo je odlična stvar da steknu svoju publiku“, kaže Branko Golubović.

FOTO: zajecaronline.com

„Goblini“ su nastali 1992. godine u Šapcu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su objavili pet studijskih albuma: “Goblini” (1993), “Istinite priče 1.deo” (1994), “U Magnovenju” (1996), “Re-Contra” (1999) i “Roba s greškom” (2013), dva koncertna izdanja “Live in KST” (1995) i “Turneja u magnovenju” (1998), kao i kompilacijsko izdanje “Najbolje priče” iz 2004. godine. U karijeri su odsvirali više od 350 koncerata i tokom devedesetih bili jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Poslednji koncert pre nego što su prekinuli rad Goblini su odsvirali 7. juna 2001. u Zagrebu.

FOTO: zajecaronline.com

Posle skoro decenije pauze, Goblini su obnovili rad krajem proleća 2010.godine. U postavi su bili Branko Golubović (vokal), Alen Jovanović (gitara), Vladislav Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi). Bend je tog leta objavio CD singl “Crno na belo” sa pesmama “Luna” i “Kao da…” (u zajedničkoj produkciji SKC-a Novi Sad i Šabačkog letnjeg festivala). Izlazak singla pratio je spot za pesmu “Luna”, kao i dokumentarni film o bendu u produkciji RTV. Naredne godine pojavio se i online singl “U odbrani zla”, u produkciji Nocturne magazina.

Tokom 2012. godine bend napušta gitarista Saša Šetka, a njegovu poziciju zauzima Leonid Pilipović, koji je sa Goblinima svirao u vreme albuma “U magnovenju”. U novoj postavi Goblini su pripremili album “Roba s greškom”, koji se pojavio početkom novembra 2013.godine. Prvi singl/spot bila je pesma “Deca iz komšiluka”, usledio je singl “Evropo”, dok je treći spot snimljen za numeru “Idemo”. Veliki promotivni koncert „Goblini“ su odsvirali 8. marta u Hali sportova na Novom Beogradu, pred više od 4.000 fanova.

„Up N’ Downs“ napravili pravi spektakl na najdugovečnijoj rok manifestaciji

„Up N’ Downs“ pobednik je 49. Gitarijade po glasu publike. Oni su tada izveli pesmu Svetloba (Svetlost). Prvi album „Sve što sam zaboravio“ izdali su 2016. godine. Nakon četiri godine, oni su ponovo oduševili ljubitelje roka na najdugovečnijoj rok manifestaciji.

FOTO: zajecaronline.com

Njima je veliko zadovoljstvo što su ponovo u Zaječaru i na Gitarijadi, jer su zaljubljenici u ovaj festival, a Zaječar su posebno zavolili. Uradili su pesmu na srpskom jeziku, kako bi svoj rad predstavili i publici u Srbiji.

FOTO: zajecaronline.com

K.M.

Dodaj komentar