Kultura Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

„Drug nije meta“ sutra opet pred zaječarskom publikom

U Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ sutra će biti odigrana predstava „Drug nije meta“.

Predstava je urađena sa ciljem da pruži podršku kampanji za usvajanje Aleksinog zakona. Naime, tekst, u režiji i adaptaciji Selene Ristić Vitomirović, pisan je po istinitom događaju, o devojčici koju su zlostavljale školske drugarice.

Komad „Drug nije meta“ premijerno je izveden 21. janura ove godine. Trinaestoro mladih ljudi od 14 do 32 godine govori surovu istinu o vremenu koje oduzima nevine dečije živote. Priča je zasnovana na istinitom događaju, dok su ostali tekstovi proizvod ličnog stava o društvu bez ikakvog moralnog integriteta, i sistemu koji kontinuirano urušava sve vrednosti na kojima se bazira zdravo odrastanje dece.

U predstavi igraju deca dramskog studija Dečijeg centra. Nakon četiri izvođenja u Zaječaru, Dečiji centar započeo je svoju misiju u Nišu, Pirotu, Boru, Boljevcu, Paraćinu, Ćupriji, Lazarevcu, Lajkovcu, Rudovcima, Novom Sadu, Čelarevu, Gračanici i sutra ponovo u Zaječaru.

Cena ulaznice je 100 dinara, a deo sredstava od prodatih ulaznica ići će u humanitarne svrhe, odnosno baki Gordani Jonović iz Zaječara. Početak predstave je u 19 sati.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar