fbpx

DRI podnela prijavu protiv Saše Mirkovića za zaprašivanje komaraca i kupovinu toalet papira!?

Preporuka:

Od početka godine broj saobraćajnih nezgoda povećan za 16 %

Saobraćajni policajci do 23. februara na srpskim putevima sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju. Policajci će kontrolisati brzinu kretanja...

Besplatan gradski prevoz u Zaječaru (ne)dostupan za sve (VIDEO)

Besplatan gradski prevoz na teritoriji Zaječara i okolnih sela funkcioniše već skoro godinu dana. I dok su neki prezadovoljni...

Polaganje venaca za Dan državnosti u Zaječaru

Građani Srbijе u subotu, 15. februara proslavljaju Dan državnosti, u spomеn na dan kada jе na zboru u Orašcu...
- Reklama -

DRŽAVNA revizorska institucija podnela je prijavu protiv Saše Mirkovića, bivšeg predsednika Skupštine grada Zaječara, jer je, navodno, 2015. godine nelegalno zaprašivao komarce i krpelje, i kupovao toalet papir, pišu „Večernje novosti„.

Ovo je za „Novosti“ potvrdio sam Mirković, dodavši da ga DRI, uz još osam osoba, tereti i za nelegalnu isplatu odborničkih naknada, dok je obavljao dužnost predsednika lokalnog parlamenta.

“ Znači, moj najveći greh je, po DRI, zaprašivanje komaraca i krpelja, i kupovina toalet papira“, u čudu je Mirković i dodaje:

Podneo sam krivičnu prijavu i tužbu protiv DRI i njenog predsednika Radosava Zelenovića, zbog lažnog prijavljivanja i očekujem da mi se, na ime duševne boli, isplati suma od 20 miliona dinara“.

Po Mirkovićevim rečima, u ingerenciji predsednika SG nisu dela za koje ga tereti DRI, već je to nadležnost sekretara i načelnika Gradske uprave.

Kako sam Mirković tvrdi, te 2015. je, inače, odbio da glasa za završni račun, što celu situaciju čini još komičnijom.

“ Međutim, nije zgoreg spomenuti da je glas za takav izveštaj dao Stefan Zankov (SNS), tada odbornik, a danas predsednik Skupštine grada“, napominje Mirković.

On navodi da je tada DRI utvrdila da je iz gradske kase nenamenski potrošeno, čak, 720 miliona dinara.

“ Mora da se zna da je za izvršenje budžeta odgovoran bio tadašnji gradonačelnik Velimir Ognjenović.

Ja sam bio predsednik lokalnog parlamenta i nisam bio u izvršnoj vlasti, tako da nisam bio odgovoran za trošenje novca iz gradske kase.

Ali, cilj je jasan.

Mora mi se nakalemiti nešto, makar to bili krpelji i toalet papir“, poručuje Mirković.

Mirković je na kraju dodao da je OČIGLEDNO u pitanju njegov politički progon s ciljem da se omalovaži i diskredituje. Međutim, sve će to članovi DRI i njihov predsednik imati priliku da dokažu na sudu, zaključio je Mirković.

izvor: novosti.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: