fbpx
Društvo

DRI podnela prijavu protiv Saše Mirkovića za zaprašivanje komaraca i kupovinu toalet papira!?

foto: zajecar.info

DRŽAVNA revizorska institucija podnela je prijavu protiv Saše Mirkovića, bivšeg predsednika Skupštine grada Zaječara, jer je, navodno, 2015. godine nelegalno zaprašivao komarce i krpelje, i kupovao toalet papir, pišu “Večernje novosti“.

Ovo je za “Novosti” potvrdio sam Mirković, dodavši da ga DRI, uz još osam osoba, tereti i za nelegalnu isplatu odborničkih naknada, dok je obavljao dužnost predsednika lokalnog parlamenta.

” Znači, moj najveći greh je, po DRI, zaprašivanje komaraca i krpelja, i kupovina toalet papira”, u čudu je Mirković i dodaje:

Podneo sam krivičnu prijavu i tužbu protiv DRI i njenog predsednika Radosava Zelenovića, zbog lažnog prijavljivanja i očekujem da mi se, na ime duševne boli, isplati suma od 20 miliona dinara”.

Po Mirkovićevim rečima, u ingerenciji predsednika SG nisu dela za koje ga tereti DRI, već je to nadležnost sekretara i načelnika Gradske uprave.

Kako sam Mirković tvrdi, te 2015. je, inače, odbio da glasa za završni račun, što celu situaciju čini još komičnijom.

” Međutim, nije zgoreg spomenuti da je glas za takav izveštaj dao Stefan Zankov (SNS), tada odbornik, a danas predsednik Skupštine grada”, napominje Mirković.

On navodi da je tada DRI utvrdila da je iz gradske kase nenamenski potrošeno, čak, 720 miliona dinara.

” Mora da se zna da je za izvršenje budžeta odgovoran bio tadašnji gradonačelnik Velimir Ognjenović.

Ja sam bio predsednik lokalnog parlamenta i nisam bio u izvršnoj vlasti, tako da nisam bio odgovoran za trošenje novca iz gradske kase.

Ali, cilj je jasan.

Mora mi se nakalemiti nešto, makar to bili krpelji i toalet papir”, poručuje Mirković.

Mirković je na kraju dodao da je OČIGLEDNO u pitanju njegov politički progon s ciljem da se omalovaži i diskredituje. Međutim, sve će to članovi DRI i njihov predsednik imati priliku da dokažu na sudu, zaključio je Mirković.

izvor: novosti.rs

Dodaj komentar