fbpx
Kultura

Zaječarska dramska družina na nagradnom putovanju

Članovi Dramske družine zaječarske Osnovne škole „Desanka Maksimović“ sa svojim nastavnicima nedavno su posetili Pozorište lutaka „Pinokio“ u Beogradu i uživali u predstavi „Ružno pače“.

Foto:OŠ“Desanka Maksimović“

Ekipa učenika VI-1 i V-1 Osnovne škole „Desanka Maksimović“, koja je prethodne dve godine uspešno predstavljala školu na Lutvid Festu u Bijeljini, iskoristila je svoju nagradu za najbolju predstavu u 2019. i posetila Pozorište lutaka „Pinokio“ u Beogradu.

Foto:OŠ“Desanka Maksimović“

Neki učenici su prvi put imali priliku da pogledaju pravu lutkarsku predstavu i to je za njih bio poseban doživljaj.

Prema rečima Stevana Jovanovića, nastavnika srpskog jezika đaci su uživali u predstavi „Ružno pače“.

Foto:OŠ“Desanka Maksimović“

„Sponzor ovog putovanja, u kojem su naši lutkari istinski uživali kako u predstavi profesionalnog lutkarskog pozorišta tako i u šetnji Zemunskim kejom, bila je agencija „Happy Travel“ iz Bijeljine, koja je ujedno i sponzor Lutvid Festa“, kaže Stevan Jovanović .

Kako kaže Jovanović, lepo je kada dobiješ mogućnost da učiš od najboljih.

„Lepo je biti na sceni, igrati i zabavljati publiku, svoje vršnjake, a još je lepše kada kao nagradu za svoj rad, trud i kreativnost dobiješ mogućnost da uživaš u predstavi profesionalnog lutkarskog pozorišta i da učiš od najboljih“, rekao je Jovanović.

Foto:OŠ“Desanka Maksimović“

O nagrađenima…

Lutkarska predstava „Knjiga o džungli“ Dramske družine OŠ „Desanka Maksimović“ na međunarodnom festivalu “Lutvid fest” u Bijeljini osvojila je osam od deset festivalskih nagrada. Od toga pet prvih nagrada: za najbolji trejler, plakat, montažu, scenario i predstavu u celini. Predstavi su pripale i dve druga nagrada i to za scenografiju i za animiranje Zmije Kaa, koju je osvojila Marija Prvulović. Za režiju trejlera, “Knjiga o džungli” dobila je treću nagradu.

Prema rečima ovih djaka veliku podršku, pomoć i zaslugu duguju i svojim nastavnicima: Stevanu Jovanoviću profesoru srpskog jezika, Braniši Djordjeviću profesoru likovnog, Brankici Potić profesorki engleskog jezika i učiteljici Oliveri Ilić.

“Lutvid fest” je osmišljen s ciljem, da se tradicionalne vrednosti očuvaju i u eri novih tehnologija.

 

Dodaj komentar