Društvo Izdvajamo Politika

Dragana Rašić kandidat za gradonačelnika ispred platforme za Zaječar „MOŽEMO BOLJE!“

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Dragana Rašić, profesorka sociologije u zaječarskoj gimnaziji, biće nosilac izborne liste „Možemo bolje!“. Novoformirani opozicioni blok, platforma za Zaječar „Možemo bolje!“ izlazi na lokalne izbore u Zaječaru, raspisane za 28. mart 2021. a nosilac izborne liste i kandidat za gradonačelnika biće profesorka sociologije iz zaječarske gimnazije i dosadašnja opoziciona odbornica u lokalnom parlamentu, Dragana Rašić, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji ove grupacije.

Rašić je ocenila da su Zaječarci svedoci nezaustavljivog propadanja svog grada i da svakog meseca na desetine ljudi napušta svoj zavičaj, kao da je primetna i sve veća nejednakost u mestu u kojem živimo.

„Sa jedne strane imamo klub moćnih i nedodirljivih pojedinaca, a sa druge strane smo mi – poniženi. Na svakom koraku je korupcija i kriminal, a kao odbornica u skupštini grada, više puta sam na to ukazivala. Pored toga, pokušala sam da skrenem pažnju i na netransparentno trošenje novca bez prioriteta. Mi, obični ljudi, nikada nismo bili u fokusu ove vlasti“, kaže Rašič.

Ona je napomenula da je opozicija nudila brojna rešenja za rešavanje problema u gradu, ali da je vladajuća garnitura, sastavljena od SNS-a, SPS-a i udruženja „Za česme“, ostala nema.

„Kao i pred svake izbore, počela su da pljušte obećanja u koja ni oni sami ne veruju. Isto kao i prethodnog puta, prevariće građane, ponuditi sve ono što su imali prilike da urade, a zapravo nisu uradili ništa. Dodatno su zadužili grad i doveli ga na ivicu ambisa“, saopštava Rašić.

Rašić je rekla da je zbog svega navedenog krajnje vreme da građani kažu dosta i smene ovu vlast.

„Poštovani sugrađani, moć je u našim rukama i ovaj grad može postati grad po meri čoveka. Imam plan i ponudu za vas koji će nam vratiti dostojanstvo“, rekla je ona.

Saopštila je i program ovog novoformiranog opozicionog bloka, sastavljen iz 5 ključnih tačaka:

 • Transparentno vođenje uprave i trošenja novca građana Zaječara
 • Grad prema potrebama mladih i porodice
 • Savezništvo i razgovor sa svim organizacijama i institucijama koje mogu uticati na kvalitet života ljudi
 • Povećanje obima socijalne zaštite i pomoć najosetljivijim grupama ljudi
 • Podsticaj i razvijanje malih, mikro i srednjih preduzeća

Rašić je rekla da će biti vraćen fokus na ljude, tako da umesto besmislenih projekata dobiju ono što im je prioritetnije. Na novou mesne zajednice, građani će sami odlučivati na šta će biti potrošen novac iz budžeta koji punimo svi mi.

„Ovaj program može postati naša stvarnost. Nećemo da menjamo mesto u kojem živimo, već one koji su ga učinili lošim mestom za život. Tražim vašu podršku da Zaječar pretvorimo u grad poštenih, odgovornih i slobodnih ljudi. Tražim vašu podršku, jer znam da zajedno možemo bolje!“, zaključuje Rašič.

Na pres konferenciji prisustvovali su i članovi „Možemo bolje“:

Aleksandra Stojanović

Miroslav Marinković

Nenad Pajkić

Dušan Bastać

Možemo bolje!

4 komentara

 • U svo pripadajuce postovanje politickih aktera u ZA, pa naravno i ovih o kojima pise ovaj clanak,
  PRVI ,OSNOVNI I DALEKO NAJVAZNIJI korak puta u EVROPSKI 21.vek
  Zajecara ,Zajecarskog upravnog okruga ,Timocke krajine i celog ovog regiona Istocne Srbije
  je SAOBRACAJNO POVEZIVANJE sa Beogradom ,Evropom i svetom. Tacka.
  U suprotnom Zajecar i ceo ovaj region Istocne Srbije ostaju ZADNJA POSTA NA KRAJU PUTA ZA NIGDE EVROPE ,BALKANA I SRBIJE..
  Tacka.
  I sve ekonomske mere,programi ,planovi i projekcije BEZ TRANSEVTOPSKOG (Atlanski okean -Crno more) Multimodalnog saobracajnog koridora -Istok ( Crnomorskog koridora) CIJI :
  1) DRUMSKI ASPEKT -TRANSEVROPSKI AUTOPUT( njegov Krak B) ;
  kao i
  2) ZELEZNICKI ASPEKT (TRANSEVROPSKI ZELEZNICKI KORIDOR)
  prolaze KROZ I UZ SAM ZAJECAR,
  su samo vec hiljadama puta ispricane i slusane vecito iste prazne price i bajke. Tacka.
  Da je sve ovo apsolutno tacno POTVRDJUJE I NAJNOVIJA I NAJSTROZIJA CENZURA POMINJANJA ovog TRANSEVROPSKOG ,,Koridora zivota,, i Zajecara i citavog ovog demografski,
  ekonomski,socijalno urusenog i sada vec IZDISUCEG regiona Istocne Srbije i POGRANICNIG regiona Republike Srbije na ,recimo portalima susednog Bora ( portal Bor 030… itd…)
  Uz istovremeno lokalno i regionalno najsnaznije moguce promovisanje SULUDOG FARAONSKOG ,,DRUMSKOG KORIDORA -AUTOPUTA)
  Markovac-Svilajnac-Despotovac-Bor,
  koji je i preko noci izmisljen,nacrtan,proglasenza prioritet i urgentno pocetno finansiran ,
  SA ISTIM CILJEM I SIMULTANO, U ISTO VREME I POTPUNO ISTO,
  KAO I DRUGI SULUDI FARAONSKI DRUMSKI KORIDOR kroz Djerdapsku klisuru,Nacionalni park i novi UNESCO GEOPARK ,,Djerdap,, ,brza magistrala sa 4 (cetiri ) saobracajne trake Golubac-Kladovo. Tacka.
  A OBA ova SULUDA FARAONSKA KORIDIRA su istovreneno i preko izmisljena,nacrtana,proglasena za prioritetne i urgentno pocetno finansirana samo sa JEDNIM ciljem:
  Da se sa teritorije Republike Srbije trajno i zauvek ELIMINISE TRANSEVROPSKI
  (Atlanski okean -Crno more) MULTIMODALNI (autoput/zeleznicki koridor/recni koridor Dunav -Majna-Rajna/intermodalni koridor (npr.kontejnerski))
  KOJI VRACA Srbiju na CENTRALNU SAOBRACAJNU A TIME I NA CENTRALNU EKONOMSKU POZICIJU na Balkanu i u Nugoistocnoj Evropi.
  I koji je ,,Koridor zivota ,, i Zajecara i Timocke krajine i celog ovog regiona Istocne Srbije. Tacka.
  I sve to ZNA i takoreci cela domaca multisektorska struka kao i bukvalno SVE administracije SVIH gradova ,opstina,
  upravnih okruga ,regionalnih privrednih komora,regionalnih razvojnih agencija…
  kao i enormno veliki broj gradjana i subjekata civilnog sektora iz celog ovog regiona Istocne Srbije i samog Zajecara.
  Pa naravno,sto je potpuno jasno i maloj deci,
  da SVE to onda ZNAJU i SVI politicko-stranacki subjekti iz celog ovog regiona Istocne Srbije i Zajecara….😀
  Tako da je i ceo taj , takoreci epski, posao najdetaljnije i najpreciznije moguce edukacije i informisanja citavog ovog regiona Istocne Srbije pa i samog Zajecara o njihovom ,,Koridoru zivota,, kao i o i svim pitanjima u vezi trenutnog stanja i realizacijeovog Projekta U POTPUNOSTI ZAVRSEN. Tacka.
  A u Zajecaru su uskoro i lokalni izbori…
  Pa ce sami gradjani biti u prilici da ponovo procenjuju i ocenjuju svoje lokalne politicko-stranacke aktere…KO I STA od njih prica ,najavljuje,predlaze ..
  i stavlja u PRIORITET…itd,itd…
  Ko piica o ovom POTPUNO NOVOM TEMELJU ,OSNOVU I POTPUNO NOVOJ PARADIGMI demografskog ,ekonomskog,socijalnog OPSTANKA I RAZVOJA i Zajecara i celog ovog IZDISUCEG regiona Istocne Srbije…
  A ko prica vecito iste ,odavno izlizane i neupotrebljive price i bajke..
  .A da budemo konkretni..
  o TRANSEVROPSKOM ,,Koridoru zivota,, celog ovog regiona pa i Zajecara
  …..mogu pricati SVI lokalni politicko-stranacki ZA konkurenti i takmaci…
  a i NIKO od njih…😀
  Jer ovaj ,,KORIDIR ZIVOTA,, pripada i SVIMA njima…
  i NIKOME od njih….😀
  A za ovaj ,,Koridor zivota ,, je vec vise puta napisano….
  a sada se sa apsolutnom sigurnoscu moze reci i vec i veoma,veoma i dobro i siroko i nauceno : Izbori,stranke,koalicije,
  vlasti ,funkcije,vlade …
  su veoma vazne…
  ALI PROLAZNE.
  A GEOSTRATESKI KORIDORI SU VECNI.
  A u Srbiji svi znamo…da se sapat najdalje cuje…o svemu..a posebno o ,kako ga iz nekog razloga vec desetine i desetine hiljada gradjana ovog regiona Istocne Srbije takodje zovu…strogo cenzurisanom
  ,,ZABRANJENOM KORIDORU,,
  😀😀😀
  I pozdrav iz 🚞

 • P.S ..a za SULUDI FARAONSKI ,,drumski koridor-autoput,,
  Markovac -Svilajnac-Despotovac Bor je vec mogo puta na ovom ZA kao i na mnogim drugim slicnim portalima u Istocnoj Srbji vec napisano:
  1) Da je svom u prvom delu Markovac-Svilajnac -Despotovac i u duzini od
  37 km U NEPOSREDNOJ BLIZINI I POTPUNO PARALELAN sa vec postojecim autoputem Beograd -Nis ,od koga je Markovac udaljen O (nula) km ,Svilajnac 7 (sedam )km a Despotovac samo 19 (devetnaest) km . 😀
  2) Da u svom drugom delu od Despotovca do Bora (samo prava vazdusna linija izmedju ova dva grada iznosi 51 (pedesetjedan)km ,
  dok realna i prava trasa ovog ,,autoputa,, kroz taj planinski predeo mora biti neuporedivo duza) PROLAZI KROZ NAJVECI POTPUNO NENASELJENI PROSTOR BEZ I JEDNOG NASELJENOG MESTA I STALNIH STANOVNIKA u Srbiji,na Balkanu i Jugoistocnoj Evropi.😀
  3) Da je u tom svom drugom delu od Despotovca do Bora ovaj ,,autoput,, PONOVO U NEPOSREDNOJ BLIZINI I PONOVO POTPUNO PARALELAN sa drugim prioritetnim i EVROREGIONALNIM autoputom koji ce biti izgradjen i na kome insistira Evropska unija(EU) ,koji spaja Juzni (Drac) i Srednji (Split i Ploce) Jadran i Crno more
  (struci poznati SEETO ,Ruta 5 drumski pravac,) ciji je deo novi autoput PARACIN-ZAJECAR-GRANICNI PRELAZ VRSKA CUKA.😀
  4) Da u tom svom drugom delu Despotovac-Bor ovaj ,,autoput,, prolazi KROZ NAJVECU ZONU VODOISVORISTA PITKE VODE U REPUBLICI SRBIJI…😀
  5) Da u tom svom drugom delu Despotovac-Bor ovaj ,,autoput ,, prolazi preko najstrozije zasticenog prostora prirode i teritorije novog i sestog (6) Nacionalnog parka Republike Srbije
  ,,Juzni Kucaj/
  Beljanica,,.
  Cije je vec potpuno pripremljeno administrativno -proceduralno i u medijima vec najavljeno proglasenje ,preko noci zaustavljeno ,spreceno i vec vise 3 godine BLOKIRANO.
  Da bi se po tom strogo zasticenom prostoru ,u kome se npr.nalaze i POSLEDNJE PRASUME u Srbiji i ovom delu Evrope (Vitanovaca i dr.) u opste i mogao crtati ovaj SULUDI I FARAOSKI ,,autoput,, ; 😀..itd,itd,itd…
  Pa ako ZA stranacko -,politicki akteri ,nekim bas velikim cudom, ovo vec ranije nisu i procitali i naucili….evo sada jesu…
  I to svi….😀
  Tako da je i taj posao, i javno i pred SVIM Zajecarcima i Timocanima i jos jednom ponovljen …
  i zavrsen.
  Tako da sada neukih i ,neobavestenih u ZA nema…😀
  A kako plasljivaca, preletaca prevrtaca,
  secikesa ,folirantata i ,,vezi konja gde gazda kaze i cuti,, likova … nikada nije ni bilo na na nasoj politicko-stranackoj sceni u Srbiji ,
  a posebno u Istocnoj Srbij i Timockoj krajini ,nikada nije ni bilo…
  znaci ,nema vise nikakvog problema u vezi ovog TRANSEVROPSKOG ,,Koridora zivota ,,
  i Zajecara i Timocke krajine i celog ovog regiona Istocne Srbije……😀😀😀
  I zato svim ZA stranacko -politickim akterima posebno srdacan pozdrav
  iz 🚞

Dodaj komentar