fbpx
Politika

Dr Nenad Ristović: Najbolja investicija u budućnost zaječarskih sela je ulaganje u obrazovanje i poljoprivredu (VIDEO)

U okviru kampanje za lokalne izbore zakazane za 23. april kandidat za gradonačelnika Zaječara Dr Nenad Ristović održao je tribinu u selu Gamzigrad i tom prilikom razgovarao sa meštanima.

ristovic_gamzigrad2

Naša deca idu zajedno u školu, ako je hladno mome detetu, hladno je i vašem, ako nemaju užinu, nema ni vaše ni moje. Imamo škole koje nemaju ni krede ni dnevnike,imamo škole gde nastavnici o svom trošku vode decu na takmičenja, gde roditelji finansiraju da idu i dete i nastavnik na takmičenje, to tako ne može! Deca na selu moraju imati iste ili bar približno iste uslove za obrazovanje kao i deca u gradu – istakao je Ristović.

ristovic_gamzigrad1

Pored obrazovanja, na selu, se mora podržati i poljoprivredna proizvodnja. To su ključne stvari za dugoročan razvoj. Zaječar ima ljude koji su stručni,, agronome, inženjere poljoprivrede koji će dati savet i usmeriti na koji način da se krene, ali to nije urađeno, zato što su dolazili kod vas samo pred izbore i davali obećanja. I sada već dva meseca idu od kuće do kuće da vide da li ćete glasati i da izvrše pritisak na vas.

Naš plan je da čujemo vaše potrebe i u skladu sa tim podržimo razvoj poljoprivrede ulaganjem u stočarstvo, sadni materijal ali i nabavku mehanizacije kroz učešće u kupovini ili otplati kamate.

Mnoga sela smo do sada obišli i niko nije zadovoljan, jer oni koji su im obećali da će uraditi mnogo, ne da nisu uradili baš ništa nego su nas slagali. Vi koji obrađujete parče svoje zemlje ste heroji ove opštine i ovog grada, svaki seljak koji je ostao ovde i obrađuje parče svoje zemlje je heroj, jer grad Zaječar u poslednjih 14 godina nije uložio ni dinara u poljoprivredu.

Pogledajte prilog Online televizije:

Dodaj komentar