Politika

DR IVAN ČIKARIĆ: Želimo da budemo učesnici u formiranju vlasti koja će biti najbolja za grad i građane! (VIDEO)

Dr Ivan Čikarić, nosilac odborničke liste Srpske napredne stranke u Zaječaru na današnjoj konferenciji za novinare zahvalio se pre svega ljudima koji su vodili kampanju Srpske napredne stranke na lokalnim izborima u nazad nekoliko meseci, kao i aktivistima koji su podržali celu kampanju, ali i biračima koji su naprednjacima dali poverenje.

„Mi ćemo sačekati konačne rezultate izbora i želimo da sutradan kada budu poznati, budemo učesnici u formiranju vlasti.

Takve vlasti koja će biti najbolja za Zaječar i Zaječarce“, istakao je Čikarić.

Na pitanje novinara s kim bi Srpska napredna stranka u Zaječaru mogla da formira koaliciju, Čikarić je odgovorio:

„Mislim da treba sačekati završetak zvaničnog izbornog procesa, a o koaliciji ćemo razgovarati kada za to bude došlo vreme“.

Na pitanje da li je zadovoljan izbornim rezultatom Čikarić kaže da veruje da su u ovakvim okolnostima postigli najbolji mogući rezultat.

„Naravno da su rezultati mogli da budu i bolji, ali mi imamo 18 odbornika u ovom trenutku i to je sasvim dovoljno za formiranje vlasti u saradnji sa ostalim partijama.

Ja se nadam da će to biti u najbžem mogućem vremenu i da građani neće morati dugo da čekaju“.

O mogućnosti stupanja u koaliciju sa predstavnicima liste „Boško Ničić – Pokret za Krajinu“ Čikarić nije želeo da govori, ali je zato na konstataciju novinara da možda postoji mogućnost i za raspisivanje novih lokalnih izbora poručio:

„Postoji više opcija, jedna od mogućih opcija ako niko ne uspe da formira vlast jesu novi izbori.

To je mogućnost koju ćemo pokušati da izbegnemo,  jer je najbolja opcija da se vlast formira što brže i u interesu građana“, zaključio je Čikarić.

Pogledajte izjavu dr Ivana Čikarića:

4 komentara

 • Idite I lecite pacijente ukljucujuci i vase kolege.

  Zajecar je grad tradicije srpstva. Nikola Pasic, vizionar politicar, jedan od osnivaca tadasnje Radikalne Stranke je pre jednog veka upozorio na neophodnost stvaranje Srbije kao zemlje svih Srba. Kasnije je njegova vizija zapravo ismejana nazivom Velika Srbija. Srbija je onolika koliko I gde ima Srba a danas ova novokompovana Radikalna / SNS partija razbija I ono malo sto je ostalo od srpskih teritorija I naroda.

  Da li je Srbiji potreban celni politicar koji javno place? Uz to je bio Ministar Odbrane. Molim vas, Srbi, jak narod da dozvoli da ima Ministra Odbrane koji javno place, a sada I da predstavlja sam vrh drzave. I to sigurno place po naredbi da ponizi istorijski priznatu srpsku jacinu. Pri tom njegovi preci nisu ginuli za Srbiju jer su sebi dozvolili da budu okupirani od Habsburgovaca.

  Na kraju kakvu to partiju prodaje Srbiji I najvaznije Zajecarcima koji su BRE nadprosecno pametni kad su znali sta valja ciniti jos pre sto, dvesta I tako dalje godina.

 • Zamislite Trumpa da javno place.

  Ili zamislite Trumpa pogurenog da ga Klinton tapsa po ramenu.
  NIKADA.

  Ne samo da nije diplomatski protokol nego je neprimerno pre svega prema srpskom narodu koji ga finansira da ga sluzi kao politicar.

  • Nista cudno daco, u srbiji odavno mrtvi glasaju – i to bas za ovakve ljigave sto ih ti ljubis, mrtva ili ziva…

Dodaj komentar