Društvo

Dr Aferdita Mustafa: Nije kao pre, roditelji daju sve kako bi iškolovali decu!

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Projekat ,,I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć“ danas je bogatiji za još jedno životno iskustvo ispričano od strane doktorke Aferdite.

Doktorka Aferdita Mustafa bila je gošća ,,Dečijeg centra“ ali i dve srednje škole.
Učenici Gimnazije i Medicinske škole danas su imali priliku da čuju priču žene koja je iz mešovite i jako konzevrativne sredine uspela u životu i ispunila svoj cilj.

Kako Aferdita kaže, dve glavne stavke koje su joj bile vetar u leđa jesu volja i podrška.

Podršku je najpre imala od svojih roditelja iako joj je majka bila nepismena, a kasnije ju je dobila i od svog sušruga, kome je neizmerno zahvalna.

Učenicima je govorila o rodnom Bujanovcu gde su zastupljene drugačije vere i drugačija razmisljanja. Govorila je i o nemirima koji su je na kratko i sprečili da nastavi školovanje, ali je trud i rad ipak pobedio!

Doktorka navodi da mlada osoba treba da se školuje i da država mora biti malo ažurnija u stimulisanju mladih iz siromašnih sredina ali i onih koji jednostavno zaslužuju svojim radom neku vrstu stipendije.

Nakon intervjua, Aferdita i Selena Ristić Vitomirović detaljnije su porazgovarale o planovima i željama maturanata ove dve škole.

Podsetimo, projektom je predviđeno da tokom 16 meseci, 24 devojke iz Niša, Bujanovca i Zaječara, budu osnažene i edukovane da kroz razvoj interpersonalnih i digitalnih veština, promovišu vrednosti obrazovanja u školama, kroz medije i društvene mreže.

Dodaj komentar