Sport

Dominacija zaječarskih atletskih nada

FOTO: glassporta.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Učenici zaječarskih škola nastavljaju sa odličnim rezultatima na sportskim takmičenjima Saveza za školski sport Srbije. Zaječarci su briljirali na Međuokružnom takmičenju u atletici, održanom u sredu 12. maja u Кruševcu i doneli kući tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Ako je nešto minulih godina postalo sinonim za uspeh u kraljici sportova, onda su to rezultati sestara Maletić. Učenica zaječarske Gimnazije Iva Maletić još jednom je potvrdila klasu i trijumfovala u trci na 800 metara, čime je obezbedila plasman na Državno prvenstvo u Sremskoj Mitrovici, koje je na programu 19. maja. Isti rezultat ostvarila je i Lena Maletić, inače učenica OŠ “Ljuba Nešić”, koja je bila najbolja u trci na 300 metara, prenosi glassporta.rs.

Da uspeh zaječarskih atletskih nada bude potpun, pobrinule su se učenice Osnovne škole “Desanka Maksimović”, koje su odnele pobedu u ekipnoj konkurenciji i kvalifikovale se za Državno takmičenje.

Zaječarke su nastupile u sledećem sastavu: Dunja Ilić, Sofija Jovanović, Anđela Antić, Mina Mihajlović, Mia Milić i Jovana Pešteranović i završile Međuokružno takmičenje na prvom mestu, posle sabiranja rezultata u svim disciplinama: 100, 300, 600 metara, skok u dalj, skok u vis i štafeta 4×100 metara.

Odličnu trku je imao i učenik Tehničke škole u Zaječaru Veljko Vasiljević, koji je trku na 1000 metara završio na drugom mestu, ali nije uspeo da se plasira na Prvenstvo Srbije, s obzirom na to da su samo pobednici Međuokružnih takmičenja obezbedili učešće na završnoj atletskoj smotri.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar