Kultura

DOBAR GLAS SE DALEKO ČUJE: Naša Milica Ilić „zapalila“ Beč! (FOTO) (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

O našoj sugrađanki Milici Ilić i o njenim uspesima na muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu pisali smo nebrojeno puta, ali ona i dalje ne prestaje da nas iznenađuje.

I proteklih meseci Milica je marljivo radila i nastavila da niže uspehe, dostojno predstavljajući grad i državu iz koje dolazi.

Da se „dobar glas zaista daleko čuje“ potvrdila nam je i sama, vrativši se bogatija za nekoliko nagrada sa prestižnih festivala iz zemlje, ali i sveta.

Da podsetimo, naša Mica je protekle godine osvojila specijalnu nagradu žirija na festivalu „Slovenian Bazaar“ u Belorusiji, potom i prvu nagradu na festivalu „Biseri reke“ u Makedoniji, ali je iste godine i sa Međunarodnog festivala „OTKRIJMO PLANETU“ koji je održan u Moskvi došla bogatija za još jednu nagradu.

I ona se tu ne zaustavlja…

Pre samo mesec dana, naša „Mica ubica“ osvojila je vredne nagrade u Beogradu na festivalu „Angel Voice“, a u najavi je tada bio još jedan Internacinalni festival u Beču.

I krajem oktobra zaječarka Milica Ilić „zapalila“ je i Beč!

Tačnije, 31. oktobra ove godine otputovala je u austrijsku prestonicu, da bi ovoga puta na Internacionalnom takmičenju i festivalu umetnosti „Vienna stars 2017“ nastupala kao član škole pevanja „Glasovi Nade“, koju vodi nastavnica Nada Vuković Đokić iz Beograda.

Od ukupno 14 divnih Glasova Nade, naša sugrađanka Milica je pored PRVOG MESTA, osvojila i specijalnu nagradu žirija Festivala.

Zasluženo veliki uspeh, za tako mladu devojku!

Inače, škola „Glasovi Nade“ na pomenutom festivalu u Beču osvojila je i ekipno  prvu nagradu „Grand Prix“ festivala, a nastavnica Nada i specijalnu nagradu žirija za dosadašnje zalaganje i rad sa decom.

Kako bi spoznali veličinu Milicinog uspeha, napomenućemo samo da je na Internacionalnom festivalu u Beču učestvovalo oko 160 izvođača iz celog sveta.  

Pitali smo Milicu za utiske i evo šta je odgovorila:

“ Uopšte nije bilo lako takmičiti se i nastupati pred potpuno novim auditorijumom i pred novim žirijem.

Ali sam dala svoj maksimum i bila sam spremna da se radujem svakoj nagradi.

Prvi put sam bila u Beču, i mislim da je grad predivan.

Imala sam vremena i da obiđem znamenitosti poput „Hause der music“-a i mnoštva tradicionalnih građevina.

Jednom rečju, oduševljena sam“, istakla je Milica za portal „Zaječar online“.

Inače, Milica je u Beču nastupila na gala večeri Festivala kao jedini predstavnik škole pevanja Glasovi Nade, zbog čega su predstavnici škole, roditelji, ali i svi koji je poznaju neverovatno ponosni na nju.

U prilog cele priče predstavljamo vam i snimke sa takmičenja i gala večeri iz Beča:

 I za kraj jedno VELIKO BRAVO i iskrene čestitke Milici od srca, sa željom da nastavi da radi to što najbolje ume i dostigne uspeh svetskih zvezda!

Dodaj komentar