Društvo

Đuričković: Naprednjaci slave 5. oktobar, a čeka ih isti scenario!

Danas se navršava 23 godine od petooktobarskih demonstracija 2000. godine, kada je okončana vladavina Slobodana Miloševića, koji je odbio da prizna rezultate izbora, što je bila inicijalna kapisla i povod za masovne demonstracije u Beogradu. Prema rečima odbornika u Skupštini grada Zaječara, Uglješe Đuričkovića, naprednjaci i one koje je iznedrio peti oktobar, slave ovaj datum, a ne znaju da ih čeka isti scenario.

Kako kaže, narod je tada rešio da mu je dosta diktature, ali se diktatura ponovo vratila, pod palicom Aleksandra Vučića, Srpske napredne stranke i njihovih „pulena“.

„Peti oktobar, u narodu poznat kao dan kada je srpski narod rešio da je dosta diktature i svoju državu uvede u mirnu luku demokratije, uređenog sistema i društva. Nažalost, peti oktobar je prošao, a posle petog je došao šesti, kada je umesto ozbiljnog reza i rastanka sa prošlošću, narod izgubio, jer su oni koji su odlučivali u ime naroda, rešili da je dovoljno biti samozadovoljan promenom jednog čoveka, a ne čitavog sistema sistema“, rekao je Đuričković.

Kako objašnjava, posledice se osećaju i danas, a stanje u državi ne razlikuje se previše od stanja pre ovog istorijskog dana.

„Naprednjaci i oni koje je iznedrio peti oktobar kao lidere zajedno slave ovaj dan, a ne znaju da ih čeka isti scenario. Dvadeset i tri godine kasnije, sistem je uništen, ljudi iz zemlje ne odlaze, nego beže, narod je nikad podeljeniji, siromaštvo nikada veće, mediji nikada zatvoreniji, vladari nikada bahatiji. Jedno mračno doba, ali tako je bilo i pre tog petog oktobra, sve ima svoj početak i kraj, a dan posle doći će, samo ovoga puta, šesti oktobar neće niko prespavati“, poručuje Đuričković.

On je za kraj dodao da je srpski narod već jednom pokazao da zna da stane na kraj diktatorima, da preseče i kaže „sada je dosta“.

„Protesti koji su održavani letos širom zemlje će se nastaviti, narod je nezadovoljan i svoje nezadovoljstvo će sve više i u većem broju pokazivati. Kao što je tada jednoj korumpiranoj i štetnoj vlasti stao na put, staće i ovoj, ništa manje štetnoj po našu zemlju. A kada se to dogodi, što će biti mnogo ranije nego što mnogi misle, moramo da raskrstimo sa ovim sistemom i ljudima koji su vršili vlast u potpunosti, da nam se više nikada ovakvi ne bi ponovili“, objasnio je Đuričković.

Dodaj komentar