fbpx
Izdvajamo Politika

DJB Zaječar: Gradski čelnici zloupotrebili službeni položaj

Gradski odbor „Dosta je bilo“ Zaječar obaveštava građane Zaječara i nadležno tužilaštvo o još jednoj zloupotrebi u nizu zloupotreba počinjenih od strane funkcionera i ovlašćenih lica GU Zaječar.

U ugovoru Broj 320-5 između zakupodavca Nikolić Nikole iz Prlite i i grada Zaječara za zakup parcele za prihvatilište za napuštene pse u selu Prlita 2009. godine , u čl. 3 ugovora uneta je klauzula po kojoj se Grad Zaječar obavezuje da umesto naknade /zakupa zemljišta zaposli sina zakupodavca, kažu u GrO DJB Zaječar.

„Grad Zaječar je ovim Ugovorom i zvanično postao privatna radnja Boška Ničića u kojoj šef Boško zapošljava. Kao i sada on se i te 2009. godine bavio koruptivnim i nezakonitim aktivnostima i to je konstanta. Pitanje je samo šta će se od onih koji sada dobiju neko radno mesto u nekom trenutku tražiti, sigurni glasovi, novac, njiva, nekretnine ili nešto treće“, navodi se u saopštenju.

GrO Djb Zaječar traži da se utvrdi odgovornost lica koja su u ime grada potpisali ovakav Ugovor i na tuđoj parceli podigli objekat od javnog interesa u koji je Boškov saradnik u prijatelj Saša Mirković 2014. godine uzidao 9.000.000 dinara iz budžeta.

„Tada je Boškov Saško na neurbanizovanom privatnom zemljištu postavio nekoliko kaveza omotanih folijom iz poljoprivredne apoteke i nazvao ih prihvatilištem za napuštene pse“, navode u DJB Zaječar.

Iz pomenutog gradskog odbora navode da će nadležnim organima podneti krivične prijave protiv Boška Ničića i Slobodana Videnovića koji su u ime grada Zaječara potpisali ovaj verovali ili ne Ugovor.

 

2 komentara

  • ja ne vidim ovde nista čudno.pa ovo je tako normalno za boška ničića i za slobodana videnovića.imaju oni jos mnogo bisera.tek ce sve isplivati.polako.jedno po jedno….

  • ne mogu da verujem da jedan pravnik sastavi ovako glup i nakaradan ugovor.pa ovo nema ni u tunguziju! jel ovaj zavrsio prava u tatresnicu? jos ako kazete da ima i pravosudni ispit onda mu skidam kapu!

Dodaj komentar