Društvo Izdvajamo

Đaci O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ od 2. septembra polaze u svoju školu

Posle skoro godinu i po dana rekonstrukcija Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru napokon bi mogla biti privedena kraju. Direktor škole Veroslav Paunović kaže, da prethodnih dana radnici užurbano pripremaju terene za male sportove za asfaltiranje koje će uslediti za nekoliko dana. I Ministarstvo omladine i sporta zaječarskoj osnovnoj školi doniralo je sportsku opremu vrednu oko pola miliona dinara.

Radovi na uređenju dvorišta O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ ulaze u završnicu, pa će prema najavama direktora škole Veroslava Paunovića od 2. septembra novu školsku godinu svi učenici započeti u kompletno renoviranoj školi.

Uvođenje sistema video nadzora, računarske mreže, sistema dojave požara, ali i kompletno popločavanje i asfaltiranje dvorišta… završni su radovi nakon kojih bi O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“, posle skoro 18 meseci od početka rekonstrukcije, mogla da počne sa radom.

Veroslav Paunović, direktor O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru

“ Nedostaci szbog loše napisanog projekta sada su otklonjeni, pa poslednjih dana radnici preduzeća „Tončev gradnja iz Surdulice“ ubrzano pripremaju terene za male sportove za asfaltiranje, koje će uslediti početkom naredne nedelje (18. avgusta).

Unutrašnjost škole završena je još u decembru 2018. Sada su ostali smo spoljni radovi, asfaltiranje igrališta i krečenjejednog dela fasade iza škole“, kaže direktor Paunović.

Trenutno se u dvorištu škole ređaju behaton ploče, a posle će biti urađen i asfalt gde će biti igrališta za mali fudbal, odbojku i košarku.

FOTO: Zaječar online

Direktor kaže da je škola od Ministarstva za omladinu i sport dobila sportsku opremu u vrednosti od preko pola miliona dinara.

„U pitanju su novi koševi i stative, novi obruči kao i spoljni tereni za košarku sa tablama od pleksiglasa. Po završetku parternog uređenja ovo će biti jedna od modernih škola na ovim prostorima“, zaključio je Paunović.

FOTO: Zaječar online

Podsećamo, rekonstrukciju Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ finansirala je Kancelarija za javna ulaganja, a Grad Zaječar je maja 2019. raspisivanjem javne nabavke preduzeću „Tončev gradnja“ opredelilo dodatnih 21.5 miliona dinara za završetak radova.

Tako će od 2. seprembra u potpuno rekonstruisanu školu, prema najavama direktora Paunovića krenuti 50 novih prvaka, a u renovirane učionice vratiće se i stariji osnovci koji su u proteklih godinu i po dana nastavu pohađali u nekoliko zaječarskih srednjih škola.

1 komentar

  • e sada da vidimo ko je kolko tu dobar..ko je kolko maznuo lovu! a nesto ne verujem da ce početi baš tada ali hajde.uostalom ako boško ovo nije izjavio onda je i moguće.ovaj čim zine slaže!

Dodaj komentar