Društvo

Delimično oblačno, u Zaječaru 34°C

FOTO: zajecaronline.com

U celoj zemlji biće sunčano, a posle podne u nekim delovima predviđaju se kratkotrajni pljuskovi, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji danas sunčano i veoma toplo, dok se posle podne u nekim delovima predviđaju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar će biti slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 16°C do 23°C, a najviša dnevna od 32°C do 38°C.

U Zaječaru delimično oblačno. Vetar slab, jugoistočni. Najniža temperatura 20°C, a najviša dnevna temperatura oko 34°C. 

U narednom periodu sunčano i veoma toplo, sa jutarnjom i dnevnom temperaturom iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine. Samo se u petak i subotu očekuje kratkotrajno osveženje koje će usloviti manji pad temperature.

Biometeorološka prognoza za utorak 22. jun 2021.

Relativno povolјne biometeorološke pogodovaće većini hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim i bolesnicima sa respiratornim tegobama. Pojačana koncentracija se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

AMSS: Oprez zbog vrućina

Saobraćaj u Srbiji trenutno je umerenog intenziteta, ali AMSS skreće pažnju da je počela letnja turistička sezona, kada može doći do manjih gužvi i zastoja.

Kako nas danas i u narednim danima očekuju visoke dnevne temperature, vozačima se savetuje da za duži put biraju ranije jutarnje ili kasnije popodnevne sate, kao i da prave češće pauze, posebno ukoliko moraju putovati u najtoplijem delu dana.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5:15, nema dužih zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza. Na teretnim terminalima, na izlazu iz Srbije, na prelazima Batrovci i Kelebija čeka se 120 minuta, a na Horgošu 60 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.

U istočnoj Srbiji radovi se odvijaju na putevima: Negotin – Zaječar, Zaječar – Кnjaževac, na deonici Golo Brdo – HE Đerdap I, kao i na putu Zaječar – Paraćin u zoni tunela „Grza“.

Dodaj komentar