Društvo

Delimično oblačno, u Zaječaru 28°C

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, ponegde na istoku i severu zemlje kiša.

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplo. Od sredine dana u Banatu, na istoku i jugu Srbije ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab, severni. Najniža temperatura od 13°C do 19°C, najviša od 27°C do 30°C.

U Zaječaru promenljivo oblačno, popodne mestimično moguća kiša. Duvaće slab vetar, zapadnog pravca. Najniža temperatura 17°C, a najviša dnevna temperatura oko 28°C. 

U narednom periodu promenljivo oblačno, toplo. U subotu i ponedeljak iznad većeg dela zemlje i nestabilno, a u nedelju u brdsko-planinskim predelima, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za petak 18. jun 2021.

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za hronično obolele. Oprez se savetuje srčanim, psihičkim i bolesnicima sa respiratornim tegobama. Reumatski bolovi i neraspoloženje se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

AMSS: Umeren saobraćaj, dobra prohodnost

Saobraćaj je umerenog intenziteta, ali već od prvih popodnevnih časova može se očekivati veći broj vozila na glavnim putnim pravcima.

Prohodnost puteva je dobra, nema vanrednih zastoja i prekida i na naplatnim stanicama se prolazi bez zadržavanja.

Vremenske prilike će danas biti nalik jučerašnjim pa svi koji planiraju put mogu očekivati suve kolovoze i dobru vidljivost, saopštio je AMSS. Zbog najavljenih visokih temperatura treba izbegavati putovanje u najtoplijem delu dana ili pravite češće odmore tokom vožnje.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije RS – dobijenim u 5:15 časova, nema zadržavanja na putničkim terminalima. Na teretnim terminalima kamioni na Batrovcima, na izlazu, čekaju 60 minuta.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.

U istočnoj Srbiji radovi se odvijaju na putevima: Negotin – Zaječar, Zaječar – Кnjaževac, na deonici Golo Brdo – HE Đerdap I, kao i na putu Zaječar – Paraćin u zoni tunela „Grza“.

Dodaj komentar