Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

Dečiji centar apsolutni pobednik Festivala scenskih minijatura u Leskovcu (VIDEO)

Foto: Facebook/Prt Scr

Komad „Autobiografija Nušić“ u izvodjenju zaječarskog Dečijeg centra apsolutni je pobednik Festivala scenskih minijatura u Leskovcu.

Na dvodnevnom Festivalu scenskih minijatura, jedinstvenom u Srbiji, Dečiji centar Zaječar predstavio se komadom „Autobiografija Nušic“.

Osvojili su prvu nagradu za najbolju predstavu, nagradu za režiju, ali i specijalnu nagradu za kolektivnu igru.

Polaznici dramske sekcije Dečijeg centra briljirali su pred publikom u Leskovcu, a predsednica Udruženja, Selena Ristić Vitomirović, kaže da su deca oduševljena.

„Ono što je meni bilo važno jeste da se Dečiji centar predstavi nekim drugim judima koji možda nisu čuli za nas. I to se ispostavilo kao dobro, jer smo ovim učešćem dobili poziv da otvorimo festival u Panoniji u maju mesecu, ali i poziv da budemo učesnici festivala u Prokuplju. To se sve ljudi koji će dolaziti i u naš grad i to je jako dobro“, istakla je Ristić Vitomirović i dodala:

„Deca su oduševljena. Zapravo ovo su neke lepe stvari koje su važne ne samo za Dečiji centar, već i za njih i oni su srećni“.

Inače, ovogodisnji festival je treći po redu, a u Leskovačkom kulturnom centru prikazane su kratke scenske forme, dramoleti i igrokazi, ali i koreografski uobličena plesna ostvarenja i stilizovane narodne igre, performansi, pantomima…

Dečiji Festival scenskih minijatura održava se sa ciljem da afirmiše i pokaže razne oblike scenskog stvaralaštva i scenskog izraza dece uzrasta od 5 do 15 godina.

Pored dece iz Zaječara nastupile su i grupe iz Leskovca, Valjeva, Niša, Lebana, Predejana, Brestovca, Gornjeg Krainca, Oraovice, Slavujevca i Ohrida.

Dečiji centar će već u sredu, 30. novembra u zaječarskom pozorištu izvesti komad „Drug nije meta“, a deo sredstava od prodatih ulaznica ići će u humanitarne svrhe, odnosno baki Gordani Jonović iz Zaječara.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar