Društvo

Dečijem odeljenju ZC Zaječar uručena donacija

FOTO: zajecaronline.com

Toplomeri, aparati za merenje krvnog pritiska i profesionalni aparati za inhalaciju uručeni su Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra Zaječar. Donaciju je uručio Zaječarac Jakov Adžić.

Donacija ovih aparata bila je neophodna, kako bi lekari mogli uspešno da leče najmlađe Zaječarce. Prema Adžićevim rečima, tamo gde je neophodno pomoći, donacija će uvek biti, a pažnja će biti usmerena ka zdravstvenim ustanovama.

“Nećemo da se zaustavimo samo na ovoj donaciji. Sledeće nedelje u Zdravstveni centar treba da pristigne i profesionalni defibrillator. Onoliko koliko ja mogu da finansiram, finansiram sam. Ovo ne bih radio da se ne osećam sretnim, i da meni nije lepo. Nezavisni sindikat policije mene je kontaktirao još pre 10 godina, pa sam još tada reagovao i pomogli smo “Oblutku”, tako je počela saradnja, a time se bavimo i danas. Sada smo pomoć usmerili na domove zdravlja i bolnice. Takođe, ljudi iz kompanije “Audio BM” na svaku moju molbu ili zahtev da se izađe u susret, izlaze oberučke”, poručio je Jakov Adžić, donator.

FOTO: zajecaronline.com

Na donaciji koja je od izuzetne važnosti za dalji rad na Dečijem odeljenju u Zaječaru, zahvalili su se i dr Mirko Nikolić – načelnik Dečijeg odeljenja ZC Zaječar, dr Miljan Jović načelnik Urgentnog centra Zaječar i Ivica Milosaljević – direktor bolnice u Zaječaru.

“Ono što je značajnije od ovih aparata, je upravo svest i način razmišljanja, da nama uruče ovu donaciju jer i jeste potrebna. Zahvalio bih se Jakovu Adžiću i svima ostalima koji su donirali aparate, neophodne u svakodnevnom radu”, rekao je dr Mirko Nikolić, načelnik Dečijeg odeljenja ZC Zaječar.

“Nadam se da će i u budućnosti rad medicinskih radnika biti prepoznat, vrednovan i nagrađivan na određeni način. Ova donacija samo nas ohrabruje u tome da neko prepoznaje našu požrtvovanost i rad. Donacije podrazumevaju da su oni koji to rade dobri i humani ljudi”, istakao je dr Miljan Jović, načelnik Urgentnog centra Zaječar.

“Ono što mogu da obećam je da će ovi aparati biti upotrebljeni i primenjeni na pravi način, u zaštitu zdravlja dece, naše budućnosti grada, budućnosti zemlje. Hvala ovim ljudima što su prepoznali entuzijazam zdravstvenih radnika i potrebu za sredstvima za rad”, kaže Ivica Milosaljević – direktor bolnice u Zaječaru.

Jakov Adžić ovu donaciju pripremio je u saradnji sa Nezavisnim sindikatom policije i kompanijom „Audio BM“, a od naredne nedelje svaki lekar koji želi da unpredi svoj rad u zdravstvenoj ustanovi, moći će da proizvode kompanije „Audio BM“ kupi po nabavnoj ceni.

FOTO: zajecaronline.com

Dodaj komentar