Društvo Izdvajamo

Dečija hirurgija u Zaječaru od sada u sklopu Odeljenja pedijatrije

Dečije odeljenje ZC Zaječar / FOTO: Zaječar online

„Mali“ pacijenti sa Odeljenja dečije hirurgije u Zaječaru od 29. jula više neće, prilikom pred i post operativnih zahvata, red morati da čekaju sa starijim licima. Deo Odeljenja dečije hirurgije sada je prebačen na Dečije odeljenje pri Zdravstvenom centru Zaječar, pa će uz adekvatnu negu deca sada pre i posle operacije, ali i prilikom pregleda boraviti u za njih adekvatnim prostorijama.

Već duže vreme deca iz Zaječara i okoline su zbog različitih zdravstvenih problema koji su zahtevali hiruške intervencije na pregled odlazili na Odeljenje hirurgije u zaječarskom Zdravstvenom centru.

FOTO: Zaječar online

Pritom su na red za pregled čekali sa uglavnom starijim sugrađanima i prema rečima roditelja gledali svakave prizore. 

Na inicijativu Uprave zaječarskog Zdravstvenog centra deo Odeljenja dečije hirurgije sada je prebačen na Dečije odeljenje, gde mu je i mesto, a prema najavama doktora Dragana Stojadinovića, dečijeg hirurga ZC Zaječar pomenuta usluga u narednom periodu će biti i unapređena.

„Zahvaljujući predusretljivosti Uprave dečija hirurgija je vraćena gde joj je mesto, na Odeljenje pedijatrije. Polako ćemo ovu uslugu i unaprediti kada dođe do renoviranja Dečijeg odeljenja i Zdravstvenog centra.

Sve ovo činimo kako bi deci bilo lagodnije“, kaže dr Stojadinović.

Načelnik Dečijeg odeljenja dr Mirko Nikolić zadovoljan je odlukom, jer ona deci umnogome olakšava period do konačnog ozdravljenja.

Dr Mirko Nikolić / FOTO: Zaječar online

“ Deo Dečije hirurgije prebačen je na naše odeljenje pa će sada deca moći da koriste zasebnu sobu prilikom pred i post-operativnih zahvata. Na odeljenju ćemo ujedno decu i pregledavati, pa će tako na Odeljenje hirurgije odsad ići samo na operaciju. Posle toga biće zbrinuti kod nas“, kaže dr Nikolić.

Inače, prema rečima lekara zakazivanje pregleda i dalje se vrši na Odeljenju dečije hirurgije, a na raspolaganju im je i dalje ambulanta na prizemlju Dečijeg odeljenja, kao i do sada.

Dodaj komentar