Društvo

Davor Marušić razrešen dužnosti upravnika zaječarskog pozorišta: Novi v.d. upravnik je….

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na današnjoj sednici Gradskog veća većnici su jednoglasno usvojili ostavku dosadašnjeg upravnika Zaječarskog pozorišta Davora Marušića, i na mesto vršioca dužnosti upravnika postavili Vladimira Đuričića, dosadašnjeg rukovodioca marketing službe u pomenutoj ustanovi.

Naime, privremeni organ grada Zaječara 24. februara 2017 godine imenovao je Davora Marušića, diplomiranog žurnalistu na funkciju upravnika pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru. A dana 30. juna 2017.godine Marušić je Skupštini grada podneo pismenu ostavku iz ličnih razloga.

Imajući u vidu napred navedeno članovi Gradskog veća na današnjoj sednici veća jednoglasno su usvojili rešenje o razrešenju upravnika zaječarskog pozorišta , kao i rešenje o imenovanju  Vladimira Đuričića, diplomiranog ekonomiste na mesto vršioca dužnosti upravnika zaječarskog pozorišta.

Đuričić je imenovan na mesto v.d.upravnika na period od godinu dana.

Inače, Đurđić rodom iz Kladova, od 2005.godine prelazi u Zaječar gde u tom periodu obavlja funkciju savetnika za kulturu i medije tadašnjeg Gradonačelnika Ničića,  a potom je nominovan za upravnika pozorišta Zoran Radmilović u Zaječaru.

Na toj funkciji bio je sve do 2013.godine.

Do danas je radio na mestu  rukovodioca marketing službe pozorišta „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.


NIČIĆ NAJAVIO VELIKI PROJEKAT VEZAN ZA POZORIŠTE, ALI I NJEGOVO PRIVREMENO ZATVARANJE…

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić u nekoliko navrata od dolaska na vlast isticao je da problem sa protivpožarnom zaštitom u pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ mora biti rešen.

Tim povodom on je najavio ogromni investicije i rekonstrukciju pozorišta, ali i mogućnost njegovog zatvaranja dok projekat ne bude završen.

“ U ovako nezavidnoj materijalnoj situaciji u kojoj se grad nalazi, predstoje nam ogromne investicije vezane za protivpožarnu zaštitu u pozorištu.

To je ogromna rekonstrukcija i obiman projekat i pozorište će za to vreme biti zatvoreno.

Osim toga, veliki problem je i broj administrativnih radnika koji znatno mora biti smanjen, a imamo u planu i da povećamo broj glumaca, jer su oni ti koji održavaju pozorište u životu“.

pozorište

Ničić i najavljuje da će festival Zoranovih dana ove godine možda biti odložen ili održan na otvorenom, a možda se dotad pronađe i neko drugo rešenje.

„Ne smemo više da strepimo za bezbednost ljudi i da li će im se nešto desiti dok gledaju određenu predstavu.

U vreme festivala Zoranovih dana prostorije pozorišta se moraju grejati, a kao što znate celokupan projekat protivpožarne zaštite mora biti završen.

Zza projekat moramo uraditi reviziju, jer su od trenutka kada je napisan do danas promenjeni određeni zakonski parametri“, istakao je Ničić.

Dodaj komentar