Kultura

Dani italijanskog filma u Pozorišnom muzeju

dani italijanskog filma
foto: facebook.com/ Pozorišni muzej Zaječar

“Dani italijanskog filma” u Pozorišnom muzeju u Zaječaru

U okviru ciklusa “Dani italijanskog filma” od 2. do 30. jula će u Pozorišnom muteju u Zaječaru biti prikazano pet filmova.

“Svi ljubitelji kinematografije imaće priliku da tokom jula uživaju u projekcijama italijanskih filmova. Biće prikazano pet filmova novije produkcije koji su u svom žanru nagrađivani i spadaju u red najboljih. Filmovi će se prikazivati svakog utorka od 21 sat na letnjoj sceni “Nenad Ciganović”, saopštavaju iz Pozorišnog muzeja.

Ciklus italijanskog filma počeće komedijom „(Ćerkin) prvi put“ Rikarda Rosija, reditelja i glavnog aktera u filmu.

U utorak, 2. jula, pogledajte zbog čega je u panici Alberto, lekar koji vodi uredan i organizovan život. Šta to saznaje i kada zaviri u dnevnik svoje ćerke tinejdžerke?

Pored ovog filma, na programu će biti i filmovi “Niko ne može da mi sudi”, reditelja Maksimilijana Bruna, “Izvini što postojim” Rikarda Milanija, “Leopardi” Maria Mortonea i “Kloni” me se u režiji Alesije Marije Federičija.

Ulaz je besplatan!

Pored ciklusa filmova na “Danima italijanskog filma” u Pozorišnom muzeju je početkom jula najavljena i promocija časopisa za kulturu, umetnost i društvena pitanja “Razvitak”, ali i monodrama “Kad se zavese spuste”, o životu glumice Radmile Savićević, koju igra Milica Dimitrijević.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar