Servisne informacije

Danas sunčano i veoma toplo, od sutra nas očekuju kiše

Danas veoma toplo. Pre podne pretežno sunčano. Posle podne na jugozapadu uz loklani razvoj oblačnosti pljuskovi sa grmljavinom, a uveče i tokom noći nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, i uslovima za pojavu vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom i to u zapadniom delovima zemlje. Pre podne će duvati slab i umeren jugoistočni vetar, u Vojvodini povremeno i jak, uveče u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 15 na jugu do 25 °C na severu, a najviša od 36 °C do 39 °C.

U Zaječarusunčano i jako toplo, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do čak 37 stepeni, najvišom još od jula. Vetar slab, tek nešto preko 10 km/h.

Od sutra najavljena kiša i postepen pad temperature. Tokom celog vikenda i početkom naredne nedelje očekuje nas kišovito vreme.

Biometeorološla prognoza

Biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su oćekivane meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Dodaj komentar