fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Društvo

Danas oblačno i toplije, u Zaječaru 9°C

ilustracija/pixabay.com

PREDIZBORNI MARKETING

U celoj zemlji danas će biti umereno oblačno i još malo toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji će danas biti malo i umereno oblačno i još malo toplije, uz topljenje snega u predelima ispod 1.000 m nadmorske visine. Vetar umeren, na jugu Banata i na planinama povremeno i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -4°C do 6°C. Najviša temperatura od 9°C na jugu i jugoistoku, do 18°C na zapadu zemlje, u Negotinskoj Krajini hladnije oko 6°C.

U Zaječaru umereno oblačno. Vetar umeren do jak, jugozapadni. Najniža temperatura 1°C, a najviša dnevna temperatura oko 9°C.

Uveče i tokom noći jače naoblačenje sa zapada, ali će se zadržati uglavnom suvo vreme. Do kraja sedmice toplo uz intenzivno topljenje snega u svim predelima ispod 1.500 m nadmorske visine. U petak i za vikend promenljivo oblačno, mestimično s kratkotrajnom kišom, a samo na najvišim planinama sa snegom. U ponedeljak, 25. januara, jako zahlađenje s kišom i snegom i kratkotrajno jakim i olujnim severnim i severozapadnim vetrom.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 21. januar 2021.

Povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim i nervno labilnim bolesnicima. Pažnja se preporučuje u saobraćaju.

AMSS: Kolovozi mokri 

Porast dnevnih temperatura donosi lakšu vožnju i bolju prohodnost puteva, ali zbog otapanja snega i leda vozači će se susretati sa mokrim ili vlažnim kolovozima koji u planinskim predelima mogu ponovo da se zalede i postanu klizave deonice puteva.

Nagli porast dnevih temperatura utiče i na češću pojavu odrona kroz stenske useke i klisure, a koji takođe smanjuju bezbedno i sigurno putovanje.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja. Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni na izlazu na prelazu Batrovci čekaju 180 minuta, Šid 60 minuta, Horgoš 180 minuta, Kelebija 180 minuta.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: Кrupanj – Šljivova, preko Šljivove; Valjevo – Lelić – Mravinjci, preko Mravinjaca Jošanička Banja – Кopaonik; Drenje – Jelakci – Grčak; Vrnjci – Stanišinci – Mitrovo Polje – Grčak; Šarena Bukva (Mačkov Кamen) – Stolice, preko Stolica.

Za šlepere i kamione zabranjeni su i putevi Loznica – Zajača – Šarena bukva – Mačkov kamen, preko Mačkovog kamena; Mravinjci – Povlenska Кosa, preko Mravinjaca; Boturić – Brus – Razbojna;Brus – Brzeće; Brzeće – Кopaonik (hotel Putnik);Кruševac – Кaonik (Čokotino brdo):Кopaonik – Rudnica; Jaram – Kopaonik; Dobre Vode – Goč – Stanišinci.

Dodaj komentar