Društvo Izdvajamo

Dačić: Srbija više ne organizuje besplatan povratak građana iz inostranstva

ivica dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Vlada više neće organizovati besplatne letove kojima je gradjane vraćala u zemlju tokom vanrednog stanja, s obzirom da više nema građana Srbije koji na aerodromima čekaju na povratak u državu.

On je podsetio da je Srbija oko 15.000 građana vratila u zemlju, avionom i kopnenim putem, a naveo je i da se trenutno pregovara sa susednim državama o saobraćaju za one koji žive do 50 kilometara od granice, koji u drugim zemljama rade ili obrađuju poljoprivredno zemljište.

Dačić je za TV Pink rekao da će nacionalni avioprevoznik Er Srbija, pre nego 18. maja nastavi sa regularnim letovima, obavljati sledeće nedelje specijalne letove za građane koji hoće da se vrate, po komercijalnim uslovima i regularnim cenama karata.

„Letovi za repatrijaciju će se obaviti od 11. do 15. maja, a karte će se naplaćivati po normalnim uslovima. U ponedeljak Er Srbija leti za Pariz, u utorak za Frankfurt, u sredu za Beč, u četvrtak za Frankfurt, a u petak za Cirih“, rekao je Dačić i dodao da svako ko pod tim uslovima želi da putuje treba da se javi kontakt centru Er Srbije.

Podsetimo, nakon proglašenja epidemije koronavirusa najveći broj zemalja u svetu je zatvorio granice što je uradila i Srbija. Takva odluka mnoge državljane Srbije zatekla je u inostranstvu gde su ostali zarobljeni. U Srbiju se hteli da se vrate i državljani koji su zbog pandemije ostali bez posla u inostranstvu.

Svi oni su evakuisani u nekom trenutku, najčešće vanrednim letovima Er Srbije.

Izvor: insajder.net

Dodaj komentar