Društvo

Dačić: Bezbednost u saobraćaju zajednička obaveza policije i građana

dačić bezbednost saobraćaja
foto: ATAimages.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Kruševcu da je bezbednost na putevima i ulicama zajednička obaveza MUP-a i svih građana. Ona se može povećati samo zajedničkim radom.

Dačić je, predstavljajući projekat „Karavan bezbednosti saobraćajaˮ, ukazao da glavni cilj projekta da preventivno deluje na sve učesnike u saobraćaju.

Ovako veliki odziv sugrađana, od najmlađih do najstarijih, pokazuje da činimo nešto što je u interesu svih nas.

On je dodao da je važno da još jednom ukazati da trenutak nepažnje u saobraćaju može dovesti do fatalnih posledica.

Bezbednost u saobraćaju je tema o kojoj mora da se često govori. Zbog čega je važna podrška medija. Njima i ovom prilikom zahvaljujem na tome što su prepoznali značaj ovakvih aktivnosti, naveo je potpredsednik Vlade.

On je najavio da će se prvi konkretni zaključci o „Karavanu bezbednosti saobraćajaˮ doneti nakon što se u Novom Pazaru završi prva faza projekta. Ali da se već sada sa sigurnošću može reći da je organizacija ovakvih događaja neophodna.

Posetioci „Karavana bezbednosti saobraćajaˮ iz Kruševca i okolnih mesta, a posebno najmlađi, danas i sutra imaju priliku da se druže sa policajcima, vatrogascima i predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja, Auto-moto saveza Srbije, Crvenog krsta, Nacionalne vozačke akademije NAVAK i lokalne samouprave.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar