Društvo

Da li je Cecin koncert u Zaječaru otkazan?!

Koncert poznate folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović bio je prvobitno zakazan za 7. mart kao poklon ženama Timočke krajine. Očekivala se velika najezda gostiju iz Bugarske.

Mediji su tada objavili kako je Ceca najavila da će sav prihod od koncerta koji „poklanja“ ženama Timočke krajine donirati dečijoj bolnici u Zaječaru.

foto: Kurir / printscreen

foto: Kurir / printscreen

 

 

 

 

 

 

Zbog loših vremenskih uslova koncert je u poslednjem trenutku otkazan / odložen za 2. maj 2015. godine.

Pripremu koncerta pratio je skandal oko odluke gradskog Veća da Aleksandru Milivojeviću, gradskom većniku, grad odobri 2,900,000.00 (dva miliona i devetsto hiljada) dinara za pokriće tehničkih troškova organizacije.

Bilbordi po gradu bili su izlepljeni najavom koncerta za 2. maj, međutim danas su svi bilbordi prelepljeni. Zanimljivo je da su bilbordi prelepljeni posterima Aleksandra Vučića ali naličjem tih postera tako da su neko vreme bilbordi u gradu bili sivi. Kažemo neko vreme jer je duvao vetar i oduvao postere kojima je bila prekrivena najava koncerta.

Zanimljivo je da je u centru bilbord na pola prikazivao Cecinu sliku a jedan poster je od vetra lelujao pa se sticao utisak kao da je Aleksandar Vučić poljubio Cecu (tako su komentarisali građani koji su se u trenutku slikanja zatekli u blizini, a nama je bilo simpatično). (klik na slike za uvećanje)

Da li ovo iznenadno prelepljivanje najave za Cecin koncert znači da je nastup otkazan ili možda ponovo odložen? Moguće je da organizator nije platio zakup bilborda ali nam je čudno zašto se najava prelepljuje baš posterima Aleksandra Vučića.

Prelepljen je i bilbord preko puta Gradske uprave ali je vetar odneo Vučićeve postere, pa se tu i dalje vidi datum 7.3.2015. godine.

bilbord2

Sve slike su današnje, dakle sreda 8. april 2015. godine!

Nadamo se da će se neko od organizatora uskoro oglasiti i potvrditi da li će koncerta biti ili ne.

Još nešto nam je zapalo za oko prilikom pripreme ove vesti. Naime, u spornoj odluci grada, koja je doneta 13.2. a objavljena u Službenom listu 12.2. za šta je Saša Mirković izjavio da se radi o štamparskoj grešci, nigde se ne spominje da se Aleksandru Milivojeviću novac u iznosu od 2,900,000.00 dinara daje za organizaciju Cecinog koncerta, već piše „za organizaciju koncerta koji će se realizovati povodom Dana Žena“.

sluzbeni list

Za Dan žena u Zaječaru je održan koncert orkestra „Zlatne trube“ iz Knjaževca. Pokrovitelj koncerta bio je grad Zaječar. Ostaje nejasno da li je novac koji je dobio Milivojević u iznosu od 2,900,000.00 dinara potrošen na koncert ovih trubača, mada deluje previše s obzirom da su koristili binu koja je u vlasništvu grada a ozvučenje je bilo skromno, bez posebnih svetlosnih i tonskih efekata ili taj novac čeka na Cecu i dalje ili….. (da smo zlonamerni rekli bi „Ma stavi sve na crveno 🙂 )

zlatne trube

foto: printscreen / best portal

 

Portal Zaječar Online ovog puta ostaje bez ikakvih pitanja, nama je sve jasno, a vi dragi čitaoci sami procenite!

Dodaj komentar