Društvo

Crveni krst Zaječar: Grupna diskusija “Zdravo starenje i međugeneracijska solidarnost u borbi protiv nasilja nad starijima”u petak u Krfskoj

FOTO: FB / Crveni krst Zaječar

U prostorijama Crvenog krsta Zaječar u Krfskoj ulici, za petak, 24. juna, od 11 časova planirana je grupna diskusiji pod nazivom “Zdravo starenje i međugeneracijska solidarnost u borbi protiv nasilja nad starijima”. Eksperti Crvenog krsta Srbije, Nataša Todorović i dr Milutin Vračević, vodiće sutrašnji razgovor.

U okviru projekta “Zdravo starenje“ Crvenog krsta Zaječar ova debata ima za cilj da okupi predstavnike svih generacija, kako bi razgovarali o značaju međugeneracijske solidarnosti, socijalnim normama, percepciji nasilja nad starijima i načinima da se ono predupredi kroz zajednički, solidaran napor među generacijama i potrebi prepoznavanja koncepta zdravog starenja, kao važnog elementa zdravog života za svakog pojedinca, zajednicu i čitavo društvo.

Grupna diskusija se organizuje u okviru projekta „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’ (EU SHAI) koji finansira Evropska unija, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), u saradnji sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNFPA).

Dodaj komentar