fbpx
Kultura

„CRNOREČJE U PESMI I IGRI“ – 47 GODINA TRADICIJE! Od 8. do 11. juna u Boljevcu!

Od 8. Do 11. juna, u Boljevcu se održava 47. po redu festival narodnog stvaralaštva „Crnorečje u pesmi i igri“.

I ove godine, tokom četvorodnevnog trajanja , na programu su različiti sadržaji, a festival otvaraju najmlađi učesnici – predškolci, koji pripremaju maskenbal.

Drugi dan festivala je rezervisan za kvalifikaciono takmičenje trubačkih orkestara za plasman na Dragačevski sabor u Guči, a u subotu, 10. juna se održavaju „Zlatne ruke Crnorečja“, izložba proizvoda domaće radinosti, starih zanata i tradicionalne kuhinje.

Specijalni gosti su predstavnici Novog Pazara, koji će nastupiti i u večernjem programu, rezervisanom za predstavljanje folklornog nasleđa.

Poslednjeg dana „Crnorečja“ takmičiće se frulaši za plasman na Sabor „Oj, Moravo“ u Prislonici, a publika će videti i najbonje dečje folklorne grupe sa područja Crne Reke.

Osim sadržaja koncepcijski vezanih za festival, organizatori su u program uvrstili i predstavu za decu, koncerte, izložbe.

„Crnorečje u pesmi i igri“ organizuju Kulturno-obrazovni centar i Turistička organizacija Boljevac, a pokrovitelji su Opština Boljevac, Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacije.

Dodaj komentar