Na gradskom kupalištu u Loznici sinoć, 16. juna održano je polufinalno takmičenje “City Games karavana“, a u takmičenju na vodi najuspešnija je bila ekipa Zaječara koja je sa drugoplasiranim Knjaževcem obezbedila učešće na finalu 30. jula u Čačku, prenose „Lozničke novosti„.

U šest disciplina – vino, spasavanje turistikinja, vazdušni vaterpolo, trka bačvi, vodena košarka i veslo, nadmetale su se, pored domaćina i dva prvoplasirana tima, i ekipe iz Niša, Užica i Osečine.

Nadmetanje slično nekada veoma popularnim “Igrama bez granica“ pratila je publika svih uzrasta i bučno navijala za domaći tim koji se svojski trudio da postigne što bolji rezultat, ali je na kraju bio peti.

Nadmetanja na vodi, iako veoma zabavna, u stvari su ozbiljan test za učesnike jer su se u svakoj od igara tražili velika spretnost, okretnost, izdržljivost i snaga, a u šestočlanim ekipama bili su po dve devojke i četiri mladića.

Tijana Gojković

Prema rečima Tijane Gojković, predstavnice za medije karavana ‘’City Games’’, to je međunarodni projekat u kome je ove godine učestvovalo oko 150 gradova širom Evrope, a u Srbiji ih se nadmetalo više od 50.

– Starije ovo podseća na “Igre bez granica“, a mladi uživaju u igri, takmičenju, a ujedno se šire prijateljstva. Ovo je polufinalno veče, a dva najbolja tima idu u finale. Šampion Srbije će zajedno sa prošlogodišnjom najboljom ekipom, a to je Kragujevac, predstavljati našu zemlju naredne godine na Međunarodnom takmičenju u Sloveniji. Kragujevac, najbolji u Srbiji tri godine zaredom, ove se ne takmiči zato što pobednik iz prošle i ove godine idu zajedno u finale – rekla je ona.

Ekipa Zaječara je sa drugoplasiranim Knjaževcem obezbedila učešće na finalu 30. jula u Čačku.

BRAVO ZAJEČAR!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here