fbpx

„City Games“ u Loznici: Zaječarci pobedili, idu u finale

Preporuka:

Oblačno i suvo, za vikend moguća kiša

Dan će obeležiti oblačno i suvo vreme. Temperatura će se kretati u rasponu od -2 do 8 stepeni, duvaće...

Nova pravila za odlazak u penziju

Nova godina donosi i nova pravila za odlazak u penziju. Svaki zahtev koji je podnet posle 31. decembra podleže...

Specijalna bolnica „Gamzigrad“ obeležila slavu i godišnjicu

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ obeležila je danas slavu Vavedenje Presvete Bogorodice i proslavila 41. godinu rada i postojanja...
- Reklama -

Na gradskom kupalištu u Loznici sinoć, 16. juna održano je polufinalno takmičenje “City Games karavana“, a u takmičenju na vodi najuspešnija je bila ekipa Zaječara koja je sa drugoplasiranim Knjaževcem obezbedila učešće na finalu 30. jula u Čačku, prenose „Lozničke novosti„.

U šest disciplina – vino, spasavanje turistikinja, vazdušni vaterpolo, trka bačvi, vodena košarka i veslo, nadmetale su se, pored domaćina i dva prvoplasirana tima, i ekipe iz Niša, Užica i Osečine.

Nadmetanje slično nekada veoma popularnim “Igrama bez granica“ pratila je publika svih uzrasta i bučno navijala za domaći tim koji se svojski trudio da postigne što bolji rezultat, ali je na kraju bio peti.

Nadmetanja na vodi, iako veoma zabavna, u stvari su ozbiljan test za učesnike jer su se u svakoj od igara tražili velika spretnost, okretnost, izdržljivost i snaga, a u šestočlanim ekipama bili su po dve devojke i četiri mladića.

Tijana Gojković

Prema rečima Tijane Gojković, predstavnice za medije karavana ‘’City Games’’, to je međunarodni projekat u kome je ove godine učestvovalo oko 150 gradova širom Evrope, a u Srbiji ih se nadmetalo više od 50.

– Starije ovo podseća na “Igre bez granica“, a mladi uživaju u igri, takmičenju, a ujedno se šire prijateljstva. Ovo je polufinalno veče, a dva najbolja tima idu u finale. Šampion Srbije će zajedno sa prošlogodišnjom najboljom ekipom, a to je Kragujevac, predstavljati našu zemlju naredne godine na Međunarodnom takmičenju u Sloveniji. Kragujevac, najbolji u Srbiji tri godine zaredom, ove se ne takmiči zato što pobednik iz prošle i ove godine idu zajedno u finale – rekla je ona.

Ekipa Zaječara je sa drugoplasiranim Knjaževcem obezbedila učešće na finalu 30. jula u Čačku.

BRAVO ZAJEČAR!

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Borski Zoološki vrt u nedelju obeležava 8 godina rada

Zoološki vrt u Boru u nedelju, 8. decembra, obeležava 8 godina postojanja i rada. Tom prilikom će za sve posetioce ulaz biti besplatan. Borski zološki...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: