fbpx

Cinično poselo – promocija knjige „Kucanj u prazno“

Preporuka:

Na području Zaječarskog upravnog okruga za sada nema registrovanih slučajeva afričke kuge svinja

Uprava za veterinu proglasila je epidemiju afričke kuge divljih svinja, na teritoriji  lovišta u Pirotskom okrugu i u okolini...

Pesnik Nikola Stojanović gost OŠ „Desanka Maksimović“

Pesnik Nikola Stojanović, rodom iz Velike Kruševice kod Kruševca posetio je u utorak, 21. januara Osnovnu školu "Desanka maksimović"...

Projekcija filma „Srbenka“ u Omladinskom centru

U okviru turneje "Slobodna zona" koja je počela 15. decembra, biće prikazan film "Srbenka" koji će ujedno i zatvoriti...
- Reklama -  

U Radul begovom konaku za petak 11. novembar od 18 sati zakazana je promocija knige „Kucanj u prazno – dojmovnik marginalizma“ autora Branislava Zukića i Predraga Ž. Bajagića.

Događaj se najavljuje kao „Cinično poselo“ – uz krunjenje smisla i premlaćivanje prazne slame.

Autori su, makar oni tako misle, upakovali skladan rečnik / dojmovnik / dosetkarijum i u njega, kako abeceda decidno zahteva, razvrstali bezmalo 600 pojmova. „Kucanj u prazno“ je prigodan poklon svima onima koji su deo svog čitalačkog i kritičkog truda posvetili iščitavanju tekstova objavljenih u proteklih šest godina na znamenitom sajtu www.marginalac.org, koji će takođe biti predstavljen u Konaku.

Nakon stanovite pauze u promotivnom (na)metanju, prouzrokovane merama ekonomske štednje i uduplanom krizom s(a)vesti, ali i potrebom da, u vreme opšteg odstrela, izbegnu pojavljivanje u tabloidnoj rubrici „Pucamo na vrata zaboravljenih asova“ , dvojac Vajagić – Zukić, pregrupisan i osokoljen, nastavlja promidžbene aktivnosti!

Dobro poznato repertoarsko dvojstvo (književni portal „Marginalac“ i knjiga „Kucanj u prazno“) nadograđeno je na opširniju i, verujemo, zajebavniju verziju. Uvažena zaječarska publika imaće tako premijernu priliku da, sem proverenih aduta, čuje i dosta novih odrednica, ekskluzivno odabranih iz još uvek neobjavljenog kuropisa čije se pojavljivanje očekuje sa većim nestrpljenjem čak i od nastavka filma „Suza i njene sestre“, utihnuća „pokemon go“ euforije ili pak vanredne konferencije za novinare u zgradi izvršne republičke vlasti.

Poznati po svom daru da se igraju rečima, ove „vajne ispičuture“ i „vrli pritežaoci“ većine „gospodskih bolesti“ potrudiće se da prisutnima u Radul-begovom konaku što ubedljivije približe svet kalambura, literarnih parodija, satiričnih žaoka, sarkazamata i ostalih književnih kategorija čija je jedina svrha produkcija smeha i (nimalo lake) zabave.

kucanj u prazno
foto: www.marginalac.org

Organizator je Centar za kulturu grada Zaječara, a početak promocije zakazan je za 18 časova.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Izvor: www.marginalac.org

 

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: