Sport

Četiri osvojene medalje za reprezentaciju Srbije u pauerliftingu

FOTO: Pixabay.com

Tradicionalni 23. Dunavski kup održan je u Mukachevu u Ukrajini. Na pauerlifting takmičenju Milan Ničić i Aleksandra Stanković osvojili najsjajnija odličja, Milici Mladenović osvojila je srebrna, a Mariji Rakić bronzanu medalju.

23. po redu Dunavski kup održan je 8. septembra 2019. godine u Mukachevu u Ukrajini. Reč je o takmičenju u Pauerliftingu Classic (bez opreme) i Equipped (sa opremom). Ovaj međunarodni kup svake dve godine okuplja učesnike iz 9 zemalja (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Nemačka, Mađarska, Rumunija, Srbija, Slovačka i Ukrajina) kroz koje protiče reka Dunav.

Za reprezentaciju Srbije ispred Pauerlifting i bodi bilding sportskog kluba ,,Knjaževac“ nastupila su 4 takmičara. Osvojene su 4 medalje, 2 zlatne, jedna srebrna, jedna bronzana, kao i dva pehara za ekipni plasman.

Milan Ničić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora do 83 kg sa podignutih 475 kg u totalu.

Aleksandra Stanković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji seniorki do 52 kg sa podignutih 220 kg u totalu.

Milica Mladenović osvojila je srebrnu medalju u kategoriji seniorki do 63 kg sa podignutih 215 kg u totalu.

Marija Rakić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji seniorki do 72 kg sa podignutih 235 kg u totalu.

Reprezentacija Srbije zauzela je prvo ekipno mesto u konkurenciji žena ispred reprezentacije Ukrajine i reprezentacije Mađarske, dok je reprezentacija Srbije u konkurenciji muškaraca zauzela treće ekipno mesto iza reprezentacije Slovačke i reprezentacije Ukrajine.

Knjaževački takmičari učestvovali su na Dunavskom kupu zahvaljujući lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu.

Dodaj komentar