fbpx

ČESTITAMO! Zaječarski petlići PRVI u pružanju prve pomoći u regionu, omladinci se plasirali na DRŽAVNO PRVENSTVO!!!

Preporuka:

Novi drvored u ulici Pavla Ilića: Nastavak rekonstrukcije najavljen za nedelju dana

Deo ulice Pavla Ilića Veljka u Zaječaru, od Ivana Milutinovića do Crnogorske, kompletno je rekonstruisan, a počeli su radovi...

Smanjen broj radnika na crno u Srbiji za četvrtinu

Tokom 2019. godine, zabeleženo je 12 938 osoba koje su radile "na crno", što je za 4088 ljudi manje...

Klupice za sve ljubitelje Kraljevice

Neformalna grupa Outhide festivala postavlja klupe na zaječarskoj Kraljevici Nefromalna grupa Outhide festivala, u okviru programa „Šta nam teško“, realizovala...
- Reklama -  

Na Međuregionalnom takmičenje u pružanju prve pomoći koje je danas održano u požarevcu PRVO MESTO pripalo je šestočlanoj ekipi petlića iz Zaječara, dok je ekipa omladinaca osvojila TREĆE MESTO i time obezbedila učešće na državnom takmičenju Crvenog krsta Srbije koje će biti održano 29. i 30. septembra na Rudniku.

Na takmičenju je učestvovalo preko stotinu učesnika u okviru 21 ekipe, 12 organizacija i 30 sudija. I naravno zaječarski „petlići“ kao najmlađi učesnici.

To što su najlađi učenike odeljenja I-2 OŠ „Ljuba Nešić“ nije omelo da pokažu sve što znaju i što su naučili zahvaljujući Gradislavu Đorđeviću, saradniku Crvenog krtsa Zaječar i lekaru zaječarske Hitne pomoći.

Četvoro markiranata na čelu sa kapitenom Nikolom Radisavljevićem bili su najbolji u realističkom prikazivanju povrede stanja i oboljevanja i oduševili su sve prisutne.

Zasluženu zlatnu medalju uručio im je predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić.

Ponos Zaječara bila je ekipa omladinaca, učenika srednje Medicinske škole  koja je pod vođstvom kapitena Dušana Kolelića osvojila PRVO MESTO u realističkom prikazivanju povrede stanja i oboljevanja i treće mesto u sveukupnom plasmanu i plasirala se na državno takmičenje u pružanju prve pomoće Crvenog krsta Srbije.

U letnjem kampu Crvenog krsta Požarevac ,,Tulba“ danas su se takmičile ekipe iz organizacija Crvenog krsta Podunavskog, Braničevskog, Zaječarskog, Borskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Naši zajerčarci postigli su više nego odlične rezultate na čemu im od srca čestitamo!

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije zakazan je za 19 sati,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: