Društvo

ČESTITAMO!!! Zaječarka Danijela Radojević PRVA na Vranjskom maratonu!

Zaječarka Danijela Radojević bila je najbrža na prvom maratonu održanom 4. juna u Vranju koji je u više trka okupio oko tristotine takmičara.

Svi zajedno trčali su 21 kilometar uzbrdo i isto toliko nizbrdo na temperaturi od preko 30 stepeni.

Danijela ističe da je staza nije bila ni malo laka i da je prvi Vranjski maraton bio ubedljivo najteži u Srbiji i okolini.

“ Jako teška i zahtevna trka, najtezi maraton u Srbiji i okolini.

Visoka temperatura je doprinela da staza izgleda još teže.

Ali, naravno uz dobro društvo i podršku, sve se to izguralo lakše“, izjavila je Danijela za portal „Zaječar online“.

Maratonska staza je bila kružna, u samom gradskom jezgru, koncipirana tako da sadrži veliki broj gradskih znamenitosti kao što su zgrada Narodnog muzeja, spomenik „Čika Mita“, stari Amam i spomenik Bakiji Bakiću.

Na stazi se pored Danijele našao još i zaječarac Branislav Stojanović koji je takođe trčao maraton, dok su još dvoje zaječaraca Marija Trifunović i Milan Ignjatović učestvovali istog dana na Vranjskom polumaratonu.

Trka je inače promovisala zdrav način života i sportski duh, a prema rečima Danijele organizacija je bila odlična.

„Organizacija je bila super, nakon i u toku trke sam pomislila da više nikada neću da se vratim u Vranje, ali sada sam sigurna da ću dogodine opet“, najavila je Radojevićeva.

Danijela je titulu najbrže već osvojila u septembru prošle godine na Crnovrškom polumaratonu, bila je i druga na Balkanskom prvenstvu u polumaratonu, kao i na 24. Novosadskom maratonu.

Inače, Vranjski maraton i polumaraton bio je humanitarnog karaktera, a sav novac uplaćen je na namenski račun i biće korišćen za lečenje , odnosno operaciju Vranjanca Marka Zlatanovića, koji boluje od cerebralne paralize.

 

Dodaj komentar