Hronika

Cenzura ili štamparska greška? (foto)

foto: RAS

Jutros na web sajtu alo.rs pojavio se tekst o dr Stanislavu Tadiću, direktoru Zdravstvenog centra „Zaječar“, da je policija protiv njega podnela krivičnu prijavu jer je kako „Alo“ tvrdi bezmalo deset meseci odobravao da se isplaćuje plata Draganu Vekiću, koji se za sve to vreme nijednom nije pojavio na poslu u tom centru. Na taj način , zaječarski ZC oštećen za više od pola miliona dinara.

Tekst se nalazi i u današnjem broju „Alo“, i prodaje se na kioscima širom zemlje.

Ne zelimo da ulazimo u detalje zašto se ovaj tekst prvo pojavio, zatim nestao na web sajtu pomemutih novina ali jedno je sigurno, portal Zaječar Online će ovakve pojave objavljivati i pokušati da dodje do pravih informacija, tj razloga povlačenja „spornog“ teksta.

Evo kako je to izgledalo na pomenutom web sajtu:

foto: printscreen

foto: printscreen

Još jedan primer:

foto: printscreen

foto: printscreen

Stanislav Tadić je u tekstu sledeće rekao: Direktor Stanislav Tadić kaže za „Alo!“ da je Vekić privremeno bio zaposlen u IT sektoru tokom uvođenja softvera.
– Imamo 500 kompjutera, a samo jednu osobu koja je mogla da implementira taj program. Privremeno smo zaposlili Vekića, produžavajući mu ugovor dok se posao nije priveo kraju. Posle toga nije bilo više potrebe za njegovim radom, jer smo tražili od nadležnih da zaposlimo čoveka koji će sve to da održava – kaže on i dodaje da se Vekić povremeno pojavljivao, jer je svoj posao radio koristeći internet što nije zahtevalo njegovo neprestano prisustvo.

Na fejsbuk profilu Dragana Vekića stoji da je on radio ili radi u ZC Zaječar, tako da to nije nikakva tajna.

foto: printscreen

foto: printscreen

Pozadinu zašto je „neko“ udario na dr Stanislava Tadića, prvo objavio a zatim povukao vest da je protiv njega podignuta krivična prijava ostaje pod velom tajne ili je u pitanju još jedna „štamparska greška“!?

 

 

 

 

 

Dodaj komentar