fbpx
Kultura

„Čarobne police Bibi Slikovčice“ po četvrti put

FOTO: Facebook/Bibin dnevnik.com

Manifestacija dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“ Narodne biblioteke „Njegoš“ iz Knjaževca okupila je ove godine po četvrti put više stotina talentovanih knjaževačkih srednjoškolaca, osnovaca i predškolaca. U okviru „Čarobnih polica“ organizovane su edukativne radionice: dramska, novinarska, muzička, fotografska, video-radionica, modna radionica, literarna i likovna. Ove godine, domaćin „Čarobnih polica 2019“ bio je književnik Dušan Đurđev.

Na edukativnim radionicama, na kojima se polaznici obučavaju i usavršavaju za različite vrste kreativnog izražavanja, deca su stvarala svoja mala remek-dela i pripremala se za završne svečanosti Manifestacije u novembru 2019.godine.

FOTO: Zajecar Online

Direktorka Narodne biblioteke „Njegoš“ iz Knjaževca Vladana Stojadinović objasnila je kako su tekle pripreme za ovu lepu manifestaciju.

„Svake godine posvetimo Manifestaciju nekom velikanu među stvaraocima za decu, ove godine je to Duško Radović. Raspisan je i likovni konkurs, imali smo i nekoliko susreta sa našom Bibinom redakcijom. Ove godine smo na radionicama pažnju posvetili praktičnom radu i imali smo vrlo značajne i drage goste koji su svoje višegodišnje iskustvo preneli Bibinoj redakciji“, rekla je Stojadinović.

U ponedeljak. 30. septembra zvanično su počele sa radom edukativne radionice, edukativni programi sa piscima, likovnim i muzičkim umetnicima. Ovogodišnja manifestacija posvećena je književnom delu jednog od omiljenih dečjih pisaca, Duška Radovića.

FOTO: Facebook/Bibin dnevnik.com

Uz literarni atelje sa književnicima Brankom Stevanovićem i Dušanom Đurđevim, dramski sa rediteljem Vladimirom Andrićem, likovni sa slikarem Radetom Ristićem, muzički sa muzičarem Vladislavom Dopuđom, novinarski sa bibliotekarima, novina ove godine jeste novi Bibin fotografski atelje. Sa srednjoškolcima je analognu fotografiju radio Saša Milutinović Leteći. Novina je i modni atelje u saradnji sa Udruženjem za negovanje tradicije „Izvor“. Na ovim radionicama učenici su radili na Bibinom stajlingu. Takođe,  novi atelje video-kreacija sa Bobanom Radivojevićem pokazao je kako treba napraviti i montirati video.

FOTO: Facebook/Bibin dnevnik.com

Manifestaciju dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“, četvrtu po redu, Narodna biblioteka „Njegoš“ realizuje uz podršku Opštine Knjaževac i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Dodaj komentar