fbpx
Kultura

„Čarobne police Bibi Slikovčice“ na izložbi “Library, a Space of Childhood Joy”

Ilustracija / Pixabay

Narodna biblioteka „Njegoš“ iz Knjaževca predstavila se na izložbi “Library, a Space of Childhood Joy” Manifestacijom dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“. Bibliotekari su prisustvovali Satelit konferenciji IFLA Sekcije za rad sa decom i mladima, čiji je domaćin 22. avgusta 2019. bila Narodna biblioteka Srbije.

U okviru teme Konferencije „New library professionals for children and young adults“, predstavnici javnih biblioteka iz Rusije, Finske, Turske, Republike Srpske, Hrvatske i Srbije govorili su o programima za decu i mlade u njihovim zemljama i bibliotekama.

foto: facebook.com/Narodna biblioteka “Njegoš” Knjaževac

Takođe, govorilo se i o primerima dobre prakse i pozitivnim iskustvima u radu sa najzahtevnijim korisnicima bibliotečkih usluga – decom i mladima digitalnog doba.

Kao poseban program Konferencije organizovana je izložba “Library, a Space of Childhood Joy”, na kojoj su predstavljeni najbolji programi za decu i mlade koje realizuju biblioteke u Srbiji – u Beogradu, Boru, Dimitrovgradu, Zrenjaninu, Kikindi, Knjaževcu, Lazarevcu, Novom Sadu, Požarevcu, Somboru, Subotici, Užicu i Čačku.

foto: facebook.com/Narodna biblioteka “Njegoš” Knjaževac

“Konferencije ovog tipa su od izuzetnog značaja za nas bibliotekare. Pored obaveznog stručnog usavršavanja, to je prilika da se razmene iskustva, čuju primeri dobre prakse i dobiju nove ideje za kvalitetniji rad sa decom i mladima”, rekla je Jelena Ćirić, bibliotekar Narodne biblioteke “Njegoš” u Knjaževcu.

Poster Manifestacije ilustrovao je Dobrosav Bob Živković, gost „Čarobnih polica“ 2019.

foto: facebook.com/Narodna biblioteka “Njegoš” Knjaževac

Dodaj komentar