Društvo

BUDI HUMAN, DAJ KRV! Akcija dobrovoljnog davanja krvi za srednjoškolce 11. maja u Tehničkoj školi!

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U sredu, 11.maja u biblioteci Tehničke škole biće sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi. U saradnji sa Službom za transfuziju krvi Zaječar i zaječarskim Crvenim krstom u ovoj akciji učestvovaće svi srednjoškolci.

O važnosti dobrovoljnog davalaštva krvi i navici koju bi svako od nas mogao da ima ali i o dugogodišnjoj saradnji sa Crvenim krstom govorila je dr Ivanka Milošević Manojlović , specijalista transfuziologije.

„Jedna od naših zajedničkih akcija je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama. Pored toga sa ovom organizacijom organizujemo i druge akcije u MZ, Festival dobrovoljnog davalaštva na Trgu republike i brojne druge akcije. Mi imamo veliki broj davalaca krvi, ljudi vole solidarnost i drženje. Među rudarima imamo najbolje davaoce“, kaže dr Milošević.

„Jedna od mnogobrojnih aktivnosti Crvenog krsta je i animacija srednjoškolaca kako bi postali dobrovoljni davaoci krvi.

To je inače zakonom obavezna akcija koju je Crveni krst dobio pre par godina, te u tom kontekstu mi sarađujemo sa Crvenim krstom Zaječar. Zzajednički organizujemo akcije, a jedna od njih je i svakako  ona koja će sutra biti organizovana u Tehničkoj školi u Zaječaru.

Ovo je inače akcija koja se tradicionalno održava dugi niz godina“, istakla je Milošević Manojlović.

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi koju zaječarska Služba za transfuziju sprovodi u saradnji sa Crvenim krstom je u decembru, a druga je na proleće, odnosno 11. maja kada je Dan dobrovoljnih davaoca krvi.

davanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u biblioteci Tehničke škole sutra će trajati od 8 do 13:00 časova.

Dodaj komentar