fbpx
Kultura

Brojna kulturno-umetnička društva priredila pravi kulturni spektakl za sve posetioce „Jasenovačkog leta“

Četvrta po redu manifestacija „Jasenovačko leto“ održana je u subotu, 22. jula u Velikom Jasenovcu. Brojna kulturno-umetnička društva priredila su pravi kulturni spektakl za sve posetioce „Jasenovačkog leta“.

Svojim igrama predstavilo se sedam kulturno umetničkih društava iz istočne Srbije i KUD „Florentiana“ iz Bugarske, pa je tako ova manifestacija dobila i međunarodni karakter.

Kako je programom i bilo predviđeno, učesnici su održali defile, nakon čega je „Jasenovačko leto“ i zvanično počelo.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

” Nadamo se da će narednih godina u svim zaječarskim selima oživeti manifestacije koje čuvaju tradiciju i kulturno nasleđe.

Važno je održati tradiciju ovih krajeva, oživeti je bar na jedan dan. Grad Zaječar će podržati svaku manifestaciju koja čuva duh jednog naroda”, rekao je na otvaranju Ničić.

Naime, Mesna zajednica Veliki Jasenovac i sami meštani sopstvenim snagama pokrenuli su manifestaciju „Jasenovačko leto“, da bi lokalna samouprava preuzela pokroviteljstvo manifestacije, koja se sada nalazi u kalendaru kulturnih dešavanja.

Organizatori „Jasenovačkog leta“ su Centar za kulturu i turizam CEKIT Zaječar i MZ Veliki Jasenovac, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Dodaj komentar