fbpx
Društvo

Brnabić: Vučić će se vakcinisati u utorak u Rudnoj Glavi

foto: youtube.com/ Al Jazeera Balkans/ printscreen

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić vakcinisati u utorak u Rudnoj Glavi, kod Majdanpeka.

Brnabić je izjavila je da je sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa planirana za danas u 16 časova i da će videti da li je moguće „još malo relaksirati mere“, prenosi danas.rs.

Ona je za TV Pink rekla da će prethodno imati konsultacije sa sa stručnim delom štaba.

„Saslušaću lekare, da još jednom nadjemo balans, trudiću se koliko god možemo još malo da relaksiramo mere“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da Beograd prednjači u vakcinaciji i da je tu blag pad zaražavanja.

Kako je još rekla, predsednik države Aleksandar Vučić vakcinisaće se u utorak u Rudnoj Glavi, i tako otvoriti drugi krug vakcinacije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija do sada prvom dozom vakcinisala 1.454.000 stanovnika ili 25 odsto punoletnih građana, a plan je da do kraja aprila barem 40 odsto stanovnika primi barem prvu dozu.

To znači da bi ubrzo imali i 40 odsto stanovnika potpuno zaštićenih i drugom dozom, rekla je Brnabić za TV Pink.

Imamo i 1.039.000 revakcinisanih građana ili 18 odsto punoletnih stanovnika, rekla je Brnabić i najavila da u ponedeljak stiže 106.470 doza Fajzer vakcina.

Brnabić: Niko ne sme da se igra sa vakcinacijom u Srbiji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas, povodom privođenja pojedinih protivnika vakcina, da ljudi ne smeju da se igraju sa vakcinacijom i da šire laži kojima bi mogli da ugroze stepen imunizacije u Srbiji.

„To je nešto što može da košta neke gradjane i života. Ako je samo jedna osoba, koja je razmišljala da li da se vakciniše, čula te laži, odustala od toga, zarazila se i preminula, to je krivično delo“, rekla je Brnabić za televiziju Pink. Ona je dodala da je to i par ekselans bezbednosna tema.

Izvor: danas.rs

Dodaj komentar