fbpx

BRAVO! Povređenog psa planinari spasli od smrzavanja!

Preporuka:

Predstava „Raj na zemlji“ u zaječarskom pozorištu

U pozorištu "Zoran Radmilović" u Zaječaru će sledeće nedelje biti izvedena predstava "Raj na zemlji" u režiji Peđe Markovića. Scenario...

Evropska unija donirala 16,5 miliona evra za razvoj Istočne Srbije

U okviru 42. Međunarodnog sajma turizma na štandu „Donjeg Podunavlja“ upriličena je svečanost dodele 16,5 miliona evra za projekat...

24. zimski uspon na Trem

Planinarski klub Železničar iz Niša, organizuje republičku planinarsku akciju sa usponom na najviši vrh Suve planine –Trem (1810 mnv). Program...
- Reklama -

Na putu ka vrhu planinarima se veoma često pridružuju napušteni psi koji borave u naseljima koja se nalaze u blizini planinarski staza.

Tako se na južnoj stazi Rtnja obreo i pas, koji je sledeći planinare, učesnike 36. Božićnog uspona na Rtanj, iznemogao i legao u sneg kod useka u stenama na južnoj strani gde su ga planinari i zatekli, prenosi Glas Zaječara.

Ovaj deo staze je jako klizav, a zbog premrzlih šapa i iznemoglosti pas nije mogao da se kreće i nije reagovao na bodrenje planinara, koji su pokušavali da ga sprovedu do naselja Rtanj.

Aleksandar Stankulić/ FOTO: Glas Zaječara

Aleksandar Stankulić, član PSD „LJuba Nešić“ i planinar Đuro Sekulić, doneli su tada odluku da psa na rukama odnesu do naselja Rtanj.

Šuro Sekulić / FOTO: Glas Zaječara

Planinari su psa nosili na smenu, jer je ovaj deo staze veoma neugodan za kretanje, a sa vremena na vreme pravili su pauze.

„Psa sam ugledala kod stena. Nije reagovao na dozivanje. Aleksandar i drugi planinar čije ime ne znam poneli su ga sa sobom, i na smenu, na rukama, nosili do naselja Rtanj.“ – izjavila je Marina Kocić.

Pas je bezbedno spušten u naselje Rtanj, a planinari koji su uložili napor da ga spasu pokazali su na delu da imaju srce veliko kao kuća, veće i od samog Rtnja.

izvor: Glas Zaječara

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: