fbpx
Kultura Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

BRANIMIR BRSTINA LAUREAT 25. DANA “ZORANA RADMILOVIĆA” U ZAJEČARU

Nagradu Zoran Radmilović, za najboljeg glumca 25. Dana “Zorana Radmilovića” pripala je BRANIMIRU BRSTINI  za ulogu Dankana u predstavi “MAKBET”, po tekstu Ežena Joneska u reziji Anđelke Nikolić Ateljea 212.

Žiri 25. Dana Zorana Radmilovića, koji je radio u sastavu Milija Vuković, glumac (predsednik Žirija), Miloš Latinović, književnik, i Željko Hubač, dramski pisac, na sednici održanoj 16. decembra 2016. godine, jednoglasno je odlučio da Nagradu „Zoran Radmilović“ za najboljeg glumca Festivala dobije BRANIMIR BRSTINA za ulogu Dankana u predstavi „Makbet“ Ežena Joneska, u režiji Anđelke Nikolić, i izvođenju Ateljea 212 u Beogradu.

Branimir Brstina je snagom svog dara i ogromnom energijom, bravurozno predvodeći glumački ansambl, ostvario ulogu dostojnu velikog Zorana Ramilovića.

Podjednako uverljiv kao uplašeni vlastodržac, osioni vladar, surovi egzekutor i izmanipulisani muškarac, Brstina je pametno odabranim glumačkim sredstvima demonstrirao svu slojevitost i moć svog glumačkog izraza.

Njegov Dankan je, s jedne  strane bio ubedljiva Joneskova replika na Šekspira, a sa druge  slika i prilika ovovremenih vladara.

Nagrada publike za najbolju predstavu pripala je Pozorištu Boško Buha za predstavu “39 STEPENIKA”.

Nagradu Krstomir Milovanović, za vizualni identitet pripala je Pozorištu Boško Buha za predstavu “39 STEPENIKA”.

Nagrade će biti uručene u subotu, na zatvaranju festivala.
Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar