fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Društvo

BORCI NEZADOVOLJNI STATUSOM, ODNOSOM DRŽAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE PREMA NJIMA

PREDIZBORNI MARKETING

Dan zaječarskih boraca u ratovima na području bivše Jugoslavije obeležava se danas.

Tim povodom, boračke organizacije, vojska, predstavnici grada Zaječara, kao i porodice poginulih boraca položile su danas vence na spomenik stradalim borcima u ratovima devedesetih.

„Na slavnim tradicijama treba negovati rodoljublje, patriotizam i junački duh naših Krajinaca, pre svega zbog toga što nam istorija potvrđuje da svaka generacija Srbije ima svoje kosovske vitezove, solunske ratnike, borbene partizane i borce za mir i slobodu. Okupili smo se na ovaj dan da bi položili vence i cveće, setili se poginulih, odali poštu, odnosno pomen i poklonili se žrtvama ovog rata, i odali zahvalnost svim borcima za odbranu otadžbine“, istakao je danas predsednik SUBNOR-a, Dragan Nikolić.

Nikolić je tom prilikom rekao da status boraca i njihovih potomaka još uvek nije rešen.

“Borci iz našeg kraja, kao i njihovi potomci, još uvek nisu rešili i nisu zadovoljni svojim statusom. Petanest godina je nagoveštavan nacrt zakona i rešavanje statusa, odnosno donošenje Zakona o statusu boraca. To još nije uradjeno, a svaka vlada to obećava”, istakao je danas Nikolić i dodao:

“Svim borcima iz zemalja u okolini, sa kojima smo mi ratovali, status je rešen, osim borcima iz našeg kraja. Nije im rešen status i nisu ispoštovali. Nismo zadovoljni odnosom ni države ni lokalne samouprave prema borcima, nismo zadovoljni njihovim ophodjenjem prema spomenicima, kao ni prema datumima i dogadjajima koje mi obeležavamo”.

Dodaj komentar