Sport Timočka krajina

Boranin Teodor Luka Nikolić prvak države u džudou!

Teodor Luka Nikolić
foto: https://www.facebook.com/acamilikicofficial

Boranin Teodor Luka Nikolić prvak države u džudou!

Mladi džudista iz Bora, Teodor Luka Nikolić, postao je dvostruki prvak države u džudou, nakon što je u konkurenciji za starije dečake (do 14 godina) osvojio naslov prvaka.

Državno prvenstvo u džudou održano je za vikend u hali Šumice u Beogradu. Takmičenje je okupilo čak 217 takmičara u različitim kategorijama.

Teodor je uspeo da se izdvoji kao najbolji u konkurenciji do 50 kilograma, osvojivši titulu prvaka države drugi put zaredom.

“Teodor Luka Nikolić iz Bora dvostruki je prvak države u džudou. Nikolić je titulu šampiona države osvojio u kategoriji do 50 kilograma. Ovo je druga uzastopna godina u kojoj se Teodor kruniše kao prvak, što je impresivno dostignuće. Sve čestitke našem šampionu, Teodoru Luki Nikoliću koji nas je sve učinio ponosnim i što je najlepši mogući način predstavio grad Bor na nacionalnom nivou”, poručio je
gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Ovom pobedom Teodor je potvrdio svoj status jednog od najtalentovanijih džudista u zemlji.

Ovaj izuzetan uspeh je i ponos za Džudo klub i grad Bor koji je na takmičenjima u džudou poznat kao grad šampiona.

Podsećamo, on se i prethodne godine okitio naslovom prvaka države. Pre toga je takođe beležio sjajne rezultate, pošto je 2022. godine zauzeo treće, a 2021. godine drugo mesto.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar