Hronika Timočka krajina

Bor: Hapšenja zbog teške krađe, krađe u saizvršilaštvu i droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru sproveli su prethodnih dana više hapšenja zbog raznih krivičnih dela, poput krađa elektro kablova, alata, ali i stavljanja u promet opojnih droga.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, operativnim radom, uhapsili su M. A. (1994) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

On se sumnjiči da je, tokom noći 30. maja, iz pogona jedne kineske kompanije ukrao elektro kablove čija se vrednost procenjuje na više od 1.350.000 dinara.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Uhapšen je i S. G. (1983) iz okoline Bora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa u saizvršilaštvu.

On se sumnjiči da je, 12. juna u večernjim časovima, sa još dvojicom maloletnika starosti 14 i 17 godina, provalio u dve kuće u istom dvorištu u okolini Bora iz kojih su ukrali alat.

Policija je ukradeni alat pronašla i vratiće ga vlasniku.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, S. G. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, dok će, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, protiv maloletnika biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Pored ove dve krađe, borska policija uhapsila je D. S. (1976) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija ga je na ulici zatekla sa kesom u kojoj je bio oko kilogram marihuane.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Dodaj komentar