Kultura

Bogat kulturno-umetnički program 21. septembra povodom obeležavanja Slave Grada Zaječara!

istocnevesti.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Ustanova Centar za kulturu i turizam “CEKIT”-Zaječar organizuje program povodom obeležavanja Slave Grada Zaječara na Trgu Oslobođenja.

Prema najavama organizatora, u Sabornoj crkvi  za 8 sati i 30 minuta predviđeno je „Praznično jutrenje“ – Sv. Arhijerejska liturgija, sečenje slavskog kolača i nastup Hora Crkvene opštine. Nakon prazničnog jutrenja, u 11 sati i 30 minuta kreće Gradska litija uz Vojni orkestar iz Niša.

U Istorijskom arhivu „Timočka krajina“, u okviru obeležavanja slave Sabornog hrama,  biće otvorena izložba dokumenata i fotografija pod nazivom „SVEŠTENSTVO EPARHIJE TIMOČKE U DOKUMENTIMA ARHIVA 1834-1935″ .

Na Malu Gospojinu, na gradskom trgu u Zaječaru, biće organizovana i izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme kao i  manifestacija pod nazivom „Izadji mi na teglu“, tradicionlano takmičenje u pripremanju ajvara.

Ceremonija proglašenja pobednika i dodela nagrada za manifestaciju “IZADJI MI NA TEGLU” je od 18:30h.

U 19 sati i 30 minuta počinje Kulturno umetnički program u okviru koga će nastupiti članovi Centra za kulturu „Koreni“ sa prijateljima i Ansambl „Kosovo“.

Pola sata nakon toga, tačno u 20 sati,  počinje nastup Kulturno umetničkog društva „Kopaonik“ iz Leposavića, a organizatori najavljuju i brojna iznenađenja.

 

 

1 komentar

Dodaj komentar