Društvo

Blokade puteva i protest zbog Rio Tinta u više mesta

Okupljeni u Savezu ekoloških organizacija Srbije, udruženi protiv eksploatacije litijuma, počeli su u 13 časova novu blokadu puteva na više lokacija u zemlji. Naši reporteri su na najvažnijim tačkama i prate protestne skupove.

U Brezjaku kod Valjeva blokiran je put Loznica – Valjevo. Kažu da će blokada trajati do 16 sati, a da će naredni koraci zavisiti od odluka vlasti.

Blokirana je Ibarska magistrala ispod mosta kod Preljine, na ulasku na autoput Miloš Veliki. Reporter N1 javlja da su se tu već stvorile kilometarske kolone automobila i kamiona. Okupljeni traže da predsednik Srbije potpiše dokument da Rio Tinto ode iz zemlje.

Više desetina Novosađana blokiralo je ulicu kod Futoške pijace, a okuplja se još građana, kaže reporter N1. U pitanju je možda i najprometnija raskrsnica u Novom Sadu. Po koji automobil uspe da se provuče kroz gomilu, navodi naš reporter, ali dodaje da uglavnom pokušavaju da nađu alternativnu rutu. Nismo primetili pripadnike policije u uniformi, navodi reporter N1, dodajući da nije isključeno da ih ima u civilu.

izvor: n1info.com

Dodaj komentar