fbpx
Kultura

„Bliskost“ publici na dar

U prepunoj sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ sinoć je izvedena predstava „Bliskost“ koju je publika nagradila gromoglasnim aplauzom. Ovaj komad Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki zaječarsko pozorište poklonilo je gledaocima povodom proslave 73. godine od izvođenja prve predstave zaječarskog teatra.

Iako istorija pozorišne umetnosti govori drugačije, početkom februara, već 73. godinu za redom obeležava se dan kada je u Zaječaru izvedena prva pozorišna predstava, posle rata. Bio je to komad Jurija Mokreva „Žita cvetaju“ koji je odigran 2. februara 1947. godine  čime je započeo profesionalni pozorišni život Zaječara.

„U predhodnoj godini imali smo šest premijera predstava koje su osvojile nekoiliko nagrada na festivalima, organizovali smo više dobro poznatih festivala i ugostili neka od najeminentnijih pozorišta države, regiona i sveta, a bili smo organizatori i brojnih manifestacija iz oblasti kulture“, kažu u zaječarskom pozorištu.

O jubilarnim nagradama koje su glumci zaječarskog teatra zaslužili u predhodnoj godini biće reči već 11. februara, kada je od 20 sati na programu premijera predstave „Idem u lov“ Žorža Fejdoa, u režiji Miloša Radakovića. 

Dodaj komentar