Društvo Izdvajamo

Besplatni preventivni pregledi u nedelju 14. jula!

preventivni pregledi

Nastavlaju se besplatni preventivni pregledi – novi termin 14. jul!

Kako je najavljeno na sajtu Ministarstva zdravlja, predstojećeg vikenda biće nastavljena akcija besplatnih pregleda. Akcija koju sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 14. jula, od 8 do 17 časova. Besplatni preventivni pregledi biće obavljeni u više od 160 zdravstvenih ustanova širom naše zemlje.

Tom prilikom, svi građani, pa i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, obave sledeće preglede:

  • kod specijaliste endokrinologije,
  • urade ultrazvuk štitne žlezde,
  • izmere krvni pritisak,
  • urade EKG i
  • provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Na ovaj način, Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije korona virusa. Ministarstvo ispunjava obećano građanima, da će pratiti njihove najvažnije potrebe.

Iako je sezona godišnjih odmora, i ovog vikenda biće sprovedena nova akcija besplatnih preventivnih pregleda.

Ovim putem, Ministarstvo zdravlja poziva sve zainteresovane građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar