Društvo

Beli breg u centru nagađanja povodom novootkrivenih geoloških istraživanja u Zaječaru

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
FOTO: ekspress.hr

Ukoliko sudimo po obaveštenju kompanije ,,Balkan exploration and mining“ iz Beograda, na području Zaječara su 30. novembra očigledno počela geološka istraživanja.

Naime, u neposrednoj blizini našeg  grada rešeno je da se spovedu geološka istraživanja. Ministarstvo rudarstava i energetike Republike Srbije donelo je Rešenje za izvođenje primenjenih geoloških istraživanja zlata, bakra i rudne prateće mineralizacije prostora ,,Kraljevica”. U dokumnetu koji je sredinom novembra pristigao na adresu naše Gradske uprave, navedeno je da će radovi na geološkom istraživanju otpočeti 30. novembra 2021. godine. S obzirom da je dokument, koji je od javnog značaja, na ,,adresu” javnosti stigao gotovo mesec dana kasnije – u narodu se pojavio veliki broj nedoumica pa su se tako već oglasili iz Narodne stranke.

Strah se pojavio najviše zbog tumačenja da se istraživanja rade u park-šumi sa arheološkim nalazištem Kraljevica. Sa druge strane, na društvenoj mreži Fesbuk mnogi su naveli da se radi o području oko sela Nikoličevo do naselja Beli breg, što ništa manje nije tragično jer je Beli breg na dva kilometra od samog centra Zaječara.

2 komentara

  • Epicentar rudnog bogatstva je u trouglu Nikoličevska banja, Gamzigradska banja, Kastrum, tu je već bušeno na desetak lokacija u atarima Nikoličeva i Zvezdana i utvrđena je bogata ruda na maloj dubini, što znači da će sve to biti VELIKI POVRŠINSKI KOP na obodu Zaječara, što opet znači da će ta zemlja morati debelo da se plati jer je isključena jamska eksploatacija .

  • Sad kad krenu da se otimaju grdni rodoljubi i ekolozi, ko ce vise da napl;juje kinezi.Ljudi zaposlili su u Boru do sad blizu 2000 ljudi(dosta zajecaraca) sa prosecnom platom od 90 000.A moz i da ih oteramo pa posle da kukamo kako u Za nema poso i plate 40000/

Dodaj komentar