Društvo

BAHATO PARKIRANJE! – Strast zaječarskih političara

bahato parkiranje boško ničić
foto: zajecaronline.com

Bahato parkiranje na sred ulice, na pešačkom prelazu i ostalim nedozvoljenim mestima kao da je postalo strast zaječarskih političara i ostalih „faca“. Da li imaju previše novca pa ih nije briga da li će im biti naplaćena astronomska kazna ili su previše sigurni u svoju „moć“ i da im niko ništa ne može, ali ovi ljudi pored lošeg primera koji daju, najgrublje ugrožavaju bezbednost pešaka i ostalih učesnika u saobraćaju.

Razumemo da u današnje vreme svi „brzo“ žive ali ostaviti auto na pešačkom prelazu ili na sred ulice da bi se sa prijateljima popilo piće ili na trafici kupile cigarete sigurno nisu opravdani razlog za takvo bahato ponašanje. Nažalost, pravilo je da kad se ovakvi slučajevi dešavaju, saobraćajne policije nema nigde ili se prave da „nisu videli“.

Ovog puta, objektiv naše kamere, „uhvatio“ je bivšeg gradonačelnika Boška Ničića u jednoj takvoj situaciji. Čovek je nonšalantno stao, bukvalno na sred ulice Ljube Nešić (koja je jedna od najprometnijih u gradu a predstavlja i regionalni put) i to na pešačkom prelazu preprečivši pritom „rampu“ za invalide, odšetao do trafike, i opušteno, bez žurbe obavio kupovinu. Suvišno je reći da ni sva četiri žmigavca nisu bila upaljena, kako bi se dao znak ostalim vozačima da ovo vozilo nije u pokretu. Da zlo bude veće zvanično obeležena parking mesta su na samo 5 metara (sa druge strane trotoara) i u tom trenutku bilo je 3 slobodna mesta za parkiranje.

bahato parkiranje boško ničić

foto: zajecaronline.com – klik na sliku za uvećanje

Portal Zaječar Online apeluje na sve vozače da, zbog svoje lične bezbednosti ali i bezbednosti ostalih učesnika u saobračaju i pešaka, poštuju saobraćajne propise, da za parkiranje koriste za to predviđena mesta, bilo da se zaustavljaju na duže ili samo zbog odlaska do apoteke ili trafike. Ako bi smo svi stali baš tamo gde nam u tom trenutku najviše odgovara nastao bi apsolutni haos! Takođe pozivamo saobraćajnu policiju da pojača kontrolu i profesionalno obavlja svoj posao obezbeđujući isti tretman svim vozačima, bilo da su oni lokalni moćnici, razne „budže“ ili obični građani!!!

3 komentara

  • To je ok, ali ako hoćete da budete nezavistan info portal istražite malo ko je započeo sunovrat školstva u Zaječaru, pa pare za rukomet, pa pare za gologuze pevaljke svakog vikenda, ko je doveo Sašu i ekipu u Zaječar…. (prelistajte stare brojeve TKR).

  • AH, da, da ubedili ste me… pa vi ste nezavisni medij… Mozete vi to inteligentnije, zaista.

Dodaj komentar