Društvo

APEL ZA POMOĆ: Mali Dušan Todorović mora na lečenje u Španiju!

Pozivamo Vas da nas podržite u akciji prikupljanja sredstva za lečenje Dušana Todorovića. Aukciju dresova u saradnji sa fudbalskim i rukometnim klubom Partizan organizujemo u subotu 8.9.2018. godine sa početkom u 18 sati na Zappa Barci, Ušće bb, Beograd.

Dušan Todorović rođen je 21.06.2014. godine u Beogradu.


Prvi simptomi bolesti su uočeni krajem 2016. godine, kad je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina. Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu je napipao u trbuhu deteta strano telo, nakon čega je dao uput u Beograd. Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostifikovan tumor – neoblasma.

Nakon izvršene biopsije, pristupilo se hemoterapiji u Beogradu, koja je rezultirala smanjenjem tumora do operativne veličine. Prva operativna intervencija je realizovana u eksperimentalnoj klinici „Sent Jude“ u Memfisu (SAD). Posle operacije, postupak lečenja se nastavio u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži na Institutu za majku i dete u Beogradu i sprovedene hemoterapije.

Usled pojave recidiva, Dušan hitno mora da ide u kliniku „Sant Joan de Deu“ u Barseloni na dodatno dijagnostifikovanje, testiranje i analizu krvi i dva ciklusa hemoterapija i imunoterapiju. On je životno ugrožen i ovaj tretman mu je od posebne važnosti u cilju spasavanja njegovog života.

Cena ovog tretmana je 191.312,81EUR.

Za sve informacije vezane za dogadjaj mozete me kontaktirati na broj telefona 062407444, kao i Aleksandra Todorovica, oca malog Dušana na e-mail cikaale@yahoo.com.

Unapred zahvalni na podršci,

Sonja Stanković

Dodaj komentar